1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Kanal Açma Adımları

Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Kanal Açma Adımları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube kanalı nasıl açılır? sorusuna detaylı cevap veren makalemizi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Youtube son zamanlarda özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline gelmiştir.

Youtube kanalı açma işlemi oldukça basit bir işlemdir. Herkes basit bir şekilde youtube kanalı açabilir. Youtube kanalının nasıl açılacağı konusunda detaylı anlatım bu makale içerisinde yer almaktadır.

Youtube Kanalı Açma Adımları

  1. Youtube kanalı nasıl açılır sorusunun cevabını öğrenmek için öncelikle youtube üyesi olunması ve giriş yapılması gerekmektedir. Gmail hesabı olan herkes youtube kanalı bu mail üzerinden açabilmektedir. Youtube oturumu açmak için öncelikle gmail hesabınızı ve şifrenizi girmelisiniz. Eğer gmail hesabınız yoksa bu durumda youtube platformuna üye olmalısınız.
  2. Youtube’a giriş yaptıktan sonra sol üst köşede seçenekler bölümü yer almaktadır. Seçenekler sekmesine geldiğiniz “kanal oluştur” butonunu göreceksiniz. Bu butona basarak kanalınız için ilk adımı atabilirsiniz.
  3. Youtube kanalına kendi ismini ya da herhangi bir isim verebilirsiniz. Kurumsal bir firma için youtube açılıyorsa kurumsal firmanın ismini de buraya yazabilirsiniz.
  4. Kanal oluşturma işlemi bu kadar basittir. Tabii ki youtube kanalınıza ayarlar yaparak kendinize özel hale getirebilirsiniz.
  5. Youtube kanalınızın olduğu bölümde videolar, beğendiğiniz listeler, tartışma, hakkında, kanallar gibi bölümlerin olduğunu göreceksiniz. Kanalı özelleştirmek için kanalınız ile ilgili açıklama yazabilir ve kanalınızı simgeleyen bir resim koyabilirsiniz. Açıklama kısmı son derece önemlidir. İnsanlar youtube kanalınıza girdiğinde resminizi ve açıklamanızı ilk görecektir. İlk izlenim kanal içerisinde gezinmelerine ya da kanalı terk etmelerine sebep olabilir. Bu nedenle resminde açıklamaların da doğru seçilmesi gerekmektedir.
  6. Youtube’a dilediğiniz kadar video ekleyebilir ve bu videoları kimlerin görmesini istediğinizi sınırlayabilirsiniz. Videolarınızın daha çok kişinin izleyebilmesi için en doğru anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Anahtar kelime youtube içerisinde gezinen birinin youtube arama çubuğuna yazdığında karşısına hangi videoların çıkacağını göstermektedir. Bu nedenle anahtar kelimenin mutlaka kullanıcı düşünerek hazırlanması gerekmektedir.
  7. Youtube videolarınızın izlenme oranları ile ilgili bilgi alabilmek için de analitics kısmını kullanabilirsiniz. Böylece ne kadar kişinin videonuza eriştiğini tespit edebilirsiniz. Ayrıca yorumlar sekmesinden de videolarınıza gelen yorumları inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Kanal Açma Adımları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin