1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’daki aç kalan köpekler

Van’daki aç kalan köpekler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’daki aç kalan köpekler sosyal medyada tepkilere sebep oldu. Van’ın Çaldıran ilçesinde aç kalmış yavru köpeklerin fotoğraflarını çekip sosyal medyaya yansıtılması üzerine Van Büyükşehir Belediyesi gerekli olan her şeyi yerine getirerek, aç kalmış hayvanları doyurdu. Aralarında yaralı olanların ise tedavi sürecini başlattı.

Van’daki aç kalan köpekler

Türkiye’nin soğuk yerleri arasında yer alan Çaldıran ilçesinde, aç kalmış ve yaralı köpeklerle ilgili sosyal medyaya yansıtılan olumsuz görüntüler görenlerin tepkisine sebep olmuştu. Paylaşılan görüntülerin sonrasında hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kadrosu, ilçeye intikal ederek görüntüleri paylaşılan köpeklerin bulunduğu yerde çalışmalar yaptılar. Barınak içerisinde yer alan köpeklere öncelikle kuru mama verdiler. Ekipler bölgedeki şartların elverişsizliğini de göz ardı etmeyerek, bakıma ihtiyacı olan yavrular ile rehabilite görmesi lazım olan diğer köpekleri toplayarak Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü.

Yaralı olan köpekler de var

Bu üzücü alır almaz harekete geçtiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Abdullah Saraçer, görüntülerin paylaşıldığı yerdeki hayvanlara gerekli ilk müdahaleyi yaptıklarını belirtti. “Barınakta bulunmakta olan hasta ve yardıma muhtaç köpekleri barınağımıza götürerek tedavi altına alacağız. Tedavi süreçlerinin sonrasında köpeklerimiz kanunlar gereği yeniden doğal yaşamlarına bırakılacak. Bu güzel hayvanları sahiplenme düşüncesinde olan vatandaşlarımız da barınağımıza gelip müracaatlarını tamamladıktan sonra sahiplenme yapabilirler. Olaya biz en doğru şekilde el attık. Kimse endişe duymasın. Köpeklerimiz şu an emin ellerdedir.” diye belirtti.

Ekipler, bölgedeki şartların elverişsizliğini de göz ardı etmedi. Bakıma ihtiyacı olan yavrular ile rehabilite görmesi lazım olan diğer köpekleri toplayarak Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürdü.

Aynı zamanda, Çaldıran İlçe Belediyesi de resmi sosyal medya hesapları tarafından bir duyuru paylaştı. Paylaşmış olduğu açıklamada, ihmalleri olanlarla da ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’daki aç kalan köpekler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin