Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Haber
  4. »
  5. Vanda öğrencilerden gururlandıran üretim

Vanda öğrencilerden gururlandıran üretim

Erciş ilçesinde bulunan Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dezenfektan üreterek bir yılda 2 milyon lira ciroya ulaştı

Van Haber Van Haber - - 1 dk okuma süresi
35 0

Erciş ilçesinde bulunan Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, yüzey ve el dezenfektanı üretimi ve yapılıyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreci boyunca toplamda 2 milyon 44 bin lira ciro elde edildi. Erciş İlçesine bağlı Sahil Kent Mahallesi’nde bulunan okulda, salgın sürecinde kurumların ve ilçe sakinlerinin ihtiyacının karşılanması sebebiyle dezenfektan üretimi yapılmaya başlandı.

Okulun Kimya bölümünde oluşturulan atölyede çalışan 3 öğretmen ile 12 öğrenci, koronavirüs salgının başından bu zaman toplamda 110 ton el ve yüzey dezenfektanı üretimi gerçekleştirerek, Başta Van olmak üzere Kars’taki birçok eğitim kurumu ve ayrıca kamu kurumlarına dezenfektan gönderdi.

Yapılan dezenfektan üretimiyle okulun döner sermayesine 2 milyon 44 bin lira katkı gelir sağlayan kimya bölümü öğrenciler, bu sayede hem uygulamalı olarak meslek öğrendi hem de kazandıkları para ile aile bütçesine destek oldu.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir