1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı törenle kutlandı

Van’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı törenle kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstiklal Marşımızın kabulünün 99’uncu yıl dönümü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen program saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran tilavetiyle başladı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösteriminin ardından, konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 100 yıl önce Türk milletinin genci, yaşlısı, kadını, erkeği, doğulusu ve batılısının birlikte dünya tarihinde örnek olabilecek bir Kurtuluş Savaşı verdiğini ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy’un da Kurtuluş Savaşı’nda en önde olduğunu vurgulayan Vali Bilmez, “Mehmet Akif Ersoy insanları motive eden, insanları cepheden cepheye koşturan, inancını, umudunu diri tutmaya çalışan en öndeki insanlarından biri. Birinci Dünya Savaşı’nın devamının hala bölgede yürütüldüğünü vurgulayan Vali Bilmez, “bu savaşın Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Tunus’ta, Akdeniz’de yürütüldüğünü unutmamamız gerekiyor. Bugün ‘Türk askeri İdlip’te, Katar’da, Aden Körfezi’nde, Sudan’da ne geziyor’ diyenlerin 100 yıl öncesine bakması gerektiğine inanıyorum. O gün bu bölgeyi paramparça etmeye, ülkemizi kendi aralarında pay etmeye çalışanların o emellerinden vazgeçmediğini görmekteyiz. Onun için yüzyıl önce olduğu gibi yine birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. ‘Irak’a, Suriye’ye demokrasi, özgürlük getireceğiz’ diyenlerin Suriye ve Irak’ı ne hale getirdiğine hepimiz şahidiz. Onun için birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize her zamankinden daha çok sahip çıkacağız” dedi.

Turgut Özal Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Şeyda Çakır Orbay’ın günün anlam ve önemine dair konuşması ile süren program, şiirlerin okunması, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı törenle kutlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin