1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da çocuk bayramı kutlamaları

Van’da çocuk bayramı kutlamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl kutlamaları koronavirüs tedbirleri kapsamında balkon ve pencerelerde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlandı.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl 23 Nisan etkinlikleri evlerde kutlandı. Van’da kentin birçok noktasında düzenlenen etkinlikte evlerinin balkonuna ve pencerelere çıkan vatandaşlar, bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Mahalle sakinlerinin de araçlarının kornaları ve ıslıklarla destek verdiği etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentteki birçok noktada vatandaşlarla bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Bilmez ilk olarak Edremit TOKİ’deki polis lojmanlarına daha sonra İpekyolu ilçesine bağlı Halilağa Mahallesi Gölbaşı Sokak’ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Vali Bilmez, dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ulusun Türkiye olduğunu belirtti. Vali Bilmez, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin faaliyetine başladığı bir gün, Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı bir gün ve ülkemizin koruyucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bir gündür. Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ulus bizleriz. Onun için tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım. Bugün aynı zamanda Ramazan-ı Şerif ayına başlıyoruz. İlk sahura uyanacağız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim bizi bu salgından bir an önce kurtarsın. İnşallah uzaklardan el sallayan değil, parklarda, mesire alanlarında ve çarşıda birlikte dolaşacağımız o günler de yakındır” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da çocuk bayramı kutlamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin