1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Özalp’te depremin yaraları sarılıyor

Özalp’te depremin yaraları sarılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Özalp İlçesi’nde saat 13.03 sıralarında meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde 3 ilçenin 15 mahallesindeki evlerde orta ve ağır hasar meydana geldi. Depremde 5 vatandaş yaralanırken, depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçları giderilmeye başlandı.

Özalp İlçesinde meydana gelen depremin hemen ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Çatak ilçesinde koyunların yününü kırkan vatandaşlar ve süt sağan kadınları ziyaret ederek sohbet etti. başkanlığında ilgili kurumların katılımıyla kriz merkezi oluşturuldu.

Vali Bilmez, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AFAD İl Müdürü Osman Uçar ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı ile birlikte helikopterle depremin etkili olduğu Özalp, Saray ve Gürpınar ilçelerindeki mahallelerde incelemelerde bulundu.

Daha sonra depremin ençok hasar verdiği Gürpınar İlçesi Elaçmaz Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Bilmez, depremin yaralarının en kısa sürede sarılacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Depremzedeler için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Vali Bilmez, bu zamanlarda birlik beraberliğin önemine dikkat çekti. Devletin tüm yetkilileriyle depremden hemen sonra mahallelerine gelerek kendileriyle görüşüp sorunlarını dinlemesinin moral olduğunu belirten depremzede mahalle sakinleri, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Depremin en çok etkilediği Elaçmaz Mahallesine sıcak yemek ve geçici barınma için çadır gönderilip kurulumu yapılırken, depremin etkilediği tüm mahallelerde hasar tespit çalışmaları da hemen başladı.

Deprem bölgesinde yapılan incelemenin adından Vali Bilmez, AFAD İl Müdürlüğündeki kriz merkezinde Vali Yardımcıları Ferhat Atar, Turgut Gülen, Mesut Ozan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve ilgili kurum yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özalp’te depremin yaraları sarılıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin