1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Mouse DPI Ayarı Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Mouse DPI Ayarı Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyunlarda yüksek dpi fareler ile daha iyi oyunlar oynayabilirsiniz bunu’da buradan söyleyelim.

Mouse dpi nedir ?

dpi ( dots per inch ) bir inç başında düşen nokta sayısını temsil etmektedir. Dpi değerleri ne kadar yüksek olursa o kadar hassasiyeti (sensitivity) ve algılaması bir o kadar yüksek olmaktadır. Yüksek dpi ayarı daha hassas olduğu için fps oyunlarda bunu kullanabilirsiniz. Kısaca dpi Mouse hareketlerini (duyarlılığı) , mouse imleçlerini ekranda gezinirken hızlı veya yavaş hareketleri dpi ayarladır.

Mouse dpi Ayarı Nasıl Olmalıdır?

Bilgisayarınızda kullanmakta olduğunuz mousenin dpi ölçüsü nasıl olmalıdır?
Bilgisayarınızda kullandığınız ekranın ölçüsü yani inç veya boyutlarına göre yani 1024*768 veya 1920*1080 gibi ölçülere göre düşünülmesi gerekir. 23 inçlik bir monitör 1920*1080 ölçümlerinde kullanılmaktadır. Kısaca bu iki boyutun toplamı 1920+1080=3000 yapmaktadır buda 3000 dpi ve üstü iş görecektir. Günümüzde klasik farelerin dpi ölçüsü 800 dpi dir.

Mouse dpi nasıl ayarlanır ?

Bazı mouselerde dpi anında değiştirme düğmesi bulunabilmektedir. Bu tuşlar sayesinde mousenin dpi ayarını değiştirebilmek mümkün. Mousenizde dpi değiştirme düğmesi yoksa mouse ve klavye ayarlarının olduğu Denetim Masası > Fare > ayarlarına giriniz ve kullandığınız mouse ( fare ) nizin özellikleri bölümüne giriniz.
Fare Özellikleri> İşaretçi Seçenekleri > İşaretçinizin hızını seçin sekmelerin’de mouse dpi ayarlarını yapabilirsiniz. Böylelikle hız seçenekleri kullanarak mouse hassasiyetini ayarlama yapabilirsiniz. Bunla alakalı dpi ayarları için program yazılımları ’da kullanabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mouse DPI Ayarı Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin