1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Klavyede Türk Bayrağı ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?

Klavyede Türk Bayrağı ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformlarını aktif şekilde kullanan Türkler, Türk Bayrağı simgesini kullanabilmektedir. Bu nedenle ise, klavyede Türk Bayrağı nasıl yapılır konusu araştırılmaktadır.

Türk Bayrağı (☪) simgesi, ASCII kodlarından oluşturulan Karakter Eşlem isimli tablonun kullanılmasıyla oluşturulabilmektedir. Klavyede türk bayrağı emoji yapımı için çeşitli adımlar izlenmelidir. İzlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Başlat kısmı açılmalıdır.
  2. Tüm programlar bölümüne tıklanmalıdır.
  3. Donatılar sekmesi açılmalıdır.
  4. Sistem Araçları bölümüne girilmelidir.
  5. Karakter Eşlem kısmından Türk Bayrağı simgesi bulunmalıdır.
  6. Bulunan Türk Bayrağı simgesi, kopyalanmalıdır.
  7. Kopyalanılan simge, yapıştırılıp istenilen yerde kullanabilir.

Bayrak Simgesi Kopyalamak

Türk Bayrağı (☪) simgesi, kopyalama yöntemiyle de kullanılabilmektedir. Türk bayrağı sembolü kopyala yapıştır yöntemi, oldukça kolay ve kullanışlı olmaktadır. Bu nedenle ise, Google arama motoru üzerinden türk bayrağı emoji kopyala sorgulaması yapılmaktadır. Buna ek olarak; klavye türk bayrağı kopyala sorgulaması da yapılabilir.

Türk bayrağı simgesi kopyala işlemi, aramalar sonucu erişilen web siteleriyle yapılmaktadır. Web sitelerinde bulunan bayrak emojisi, Ctrl ve C kısayol tuşlarıyla kopyalanmaktadır. Sonrasında ise, Ctrl ve V kısayol tuşları ile yapıştırılıp kullanılmaktadır. Ancak, bazı web sitelerinde emojilerin üzerine tıklamak da yeterli olabilmektedir.

 

Telefonda Türk Bayrağı Simgesi Nasıl Yapılır?

Bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra; telefon kullanıcıları da Türk Bayrağı simgesini kullanmaktadır. Türk Bayrağı simgesinin yapılışını bilmeyen kişilerse, telefon klavyede türk bayrağı nasıl yapılır diye merak etmektedir. Buna ek olarak; telefonda türk bayrağı emoji nasıl yapılır aramaları da yapılmaktadır. Telefon klavyeleri ise, çeşitli emojileri bünyesinde barındırmaktadır.

Popüler bir uygulama olan Instagram’ın Türk kullanıcıları, Türk Bayrağı simgesinin yapımını merak etmektedir. Bu nedenle, Google üzerinden instagram bayrak simgesi nasıl yapılır şeklinde aramalar yapılmaktadır. Instagramda telefon klavyesinde bulunan bayrak emojileri seçilebilmektedir. Böylece, istenilen bayrak emojisi kullanılabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Klavyede Türk Bayrağı ☪ Simgesi Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin