1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Klavyede Şapkalı Harfler Nasıl Yapılır?

Klavyede Şapkalı Harfler Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şapkalı harfler, geçmiş yıllarda dilimizde oldukça sık kullanılmaktaydı. Ancak, TDK tarafından bu harflerin kaldırıldığına ilişkin söylentiler çıkmıştır. Buna rağmen; İnternet üzerinde birçok web sitesinde şapkalı harfler kullanılmaktadır. Herhangi bir metin dosyası veya sunumda da şapkalı harflere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle bilgisayar kullanıcıları, klavyede şapkalı harf yapımıyla ilgili bilgi edinmektedir.

Dilimizdeki birçok harf, şapkalı şekilde kullanılmaktadır. Kullanılan bu şapkalı harfler, anlam karışıklığını önlemektedir. Örneğin;  a harfi için Shift ve 3 tuşuna basılmalıdır. Shift ve 3 tuşlarından sonra ise, a harfine basılmalıdır. Sonuç olarak â harfi elde edilir. Bunun yanı sıra; şapkalı s harfi için de Shift ve 3 tuşu kullanılmalıdır. Sonrasında da s harfine tıklanması yeterli olmaktadır.

Şapkalı Harf Oluşturma Adımları

Şapkalı a ve s harflerine ek olarak; birçok harf şapkalı kullanılabilmektedir. Bu harflerin tamamı klavyede oluşturulabilmektedir. Ayrıca, harflerin büyük versiyonları da klavye aracılığıyla yapılmaktadır. Şapkalı ı, şapkalı o, şapkalı u, şapkalı e ve şapkalı n gibi harfler için şu adımlar izlenmelidir:

  1. Klavyede bulunan CTRL isimli tuşun üstündeki Shift tuşuna basılmalıdır.
  2. Shift tuşuyla beraber sayısal kısımdaki 3 tuşuna basılmalıdır.
  3. Son olarak ise, şapka konulmak istenilen harfe tıklanmalıdır.

Klavyede kullanılmak istenen diğer harfler ise, Fransızca harfler olmaktadır. Bu nedenle, birçok kullanıcı tarafından Fransızca harfler klavye konusu merak edilmektedir. Fransızca harfler, klavyede bulunan Alt Gr tuşu yardımıyla yapılmaktadır. Alt Gr tuşu sonrasında ise, ş harfine ve kullanılmak istenilen harfe basılmalıdır. Ayrıca, Alt Gr ve virgül de kullanılabilir. Bunların yanı sıra; birçok kullanıcı, klavye i harfleri ya da klavyede ö harfi nasıl yazılır konusunu da araştırmaktadır.

Telefonda Şapkalı Harflerin Kullanımı

Günümüzde, bilgisayarların yanı sıra telefonlarda da şapkalı harf kullanılmaktadır. Telefon kullanıcıları, telefonda şapkalı a nasıl yapılır konusunu araştırmaktadır. Akıllı telefonlar ise, bu özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bir harfin şapkalı versiyonu için harfin üstüne tıklamak yeterli olacaktır. Harfin üstüne tıklanması sonucu, birçok versiyon görülmekte ve seçilebilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Klavyede Şapkalı Harfler Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin