1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Klavye de Tırnak İşareti Nasıl Yapılır?

Klavye de Tırnak İşareti Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu konuda bilgi edinmek için tırnak işareti nasıl yapılır bilgisayar şeklinde aramalar yapmaktadır. Ayrıca, tırnak işareti nasıl yapılır youtube aramasıyla da çeşitli videolara erişilebilir.

Sıklıkla kullanılan tırnak işaretini, klavyede oluşturmak için şu seçenekler bulunmaktadır:

  1. Shift tuşuna basılı tutulmalı, sonrasında ise 2 tuşuna basılmalıdır.
  2. ALT tuşuna ek olarak, sırası ile 3 ve 4 tuşlarına basılmalıdır.

İngilizce klavye kullanılan bilgisayarlarda TAB isimli tuşun üstündeki tırnak işareti de kullanılabilir.

Klavye de (Q) Çift Tırnak İşareti

Tırnak işareti, tek ve çift olarak ayrı ayrı kullanılabilmektedir. Çift tırnak işaretini kullanmak isteyen kişiler, çift tırnak işareti kopyala seçeneğini tercih edebilir. Ancak, bu işareti klavyede yapmak isteyen kişiler de bulunmaktadır. Örneğin; Q klavye için çift tırnak işareti q klavye konusunda web siteler bulunmaktadır. Çift tırnak işareti, bu klavyelerde ESC isimli tuşun altında bulunmaktadır. Bu sayede, işaret  kolaylıkla kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra; Windows ve MAC bilgisayarlar farklılık göstermektedir. Bilgisayarlarında Windows bulunan kullanıcılar, Windows çift tırnak işareti nasıl yapılır sorusuyla karşı karşıya kalabilmektedir. Tek tırnak işaretini kullanmak isteyenler ise, klavyede tek tırnak işareti nasıl yapılıyor sorusuyla karşı karşıya kalmaktadır. Ters tırnak işareti nasıl yapılır diye merak edenlerse, Alt tuşuna ek olarak  9 ve 6 tuşlarını kullanmalıdır.

Powerpoint Programında Tırnak İşareti

Powerpoint programı, sunumlar hazırlamak için kullanılan Microsoft Office programdır. Sunum hazırlama aşamasında ise, tırnak işaretinin kullanımıyla ilgili bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bazı durumlarda, tırnak işareti yerine farklı işaretin çıktığı görülmektedir. Bu durumun çözümü için Dosya kısmına ve seçenekler bölümüne tıklanmalıdır. Yazım Denetleme bölümüne girilmeli ve Otomatik Biçimlendir isimli sekme açılmalıdır. Bu sekmenin alt kısmındaki tık işareti kaldırıldığında problem çözülmüş olmaktadır. Powerpoint programında tırnak işareti elde etmek için ise, powerpointte tırnak işareti nasıl yapılır şeklinde arama yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Klavye de Tırnak İşareti Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin