1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Klavyede Hashtag ( # ) İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede Hashtag ( # ) İşareti Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube, Facebook ve Instagram gibi sosyal platformlar, çeşitli sembol ve işaretlerin kullanıldığı alanlardır. Hashtag ( # ) işareti ise, popüler olarak kullanılan işaretlerdendir.

Diyez işareti ile oluşturulan ikon, herhangi bir sözcük ya da konuyu belirtmek için kullanılmaktadır. Bu ifade, hashtag işareti ne anlama gelir sorusuna cevap niteliğindedir. Bu işaret, özellikle de Instagram’da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle Instagram kullanıcıları, hashtag nasıl yapılır instagram şeklinde sorgulamalar yapmaktadır.

Bu işaret, İngilizce bir kelime olup; heştek olarak telaffuz edilmektedir. Bilgisayar kullanıcıları ise, heştek işareti nedir şeklinde araştırmalar yapmaktadır. Q klavyenin yanı sıra; heştek işareti klavyede nasıl yapılır sorusuyla da karşı karşıya kalmaktadır.

F Klavyede Hashtag ( # ) İşareti

Bilgisayar klavyeleri, Q klavye ve F klavye olarak iki gruba ayrılmaktadır. Türkçe karakterlerden oluşan F klavye, bu işaretin oluşturulmasına fırsat sağlamaktadır. Q ve F klavyelerinde heştek ( # ) işareti, klavye kısayol tuşlarıyla oluşturulmaktadır. Hashtag işareti f klavye için şu aşamalar sonucunda oluşturulmaktadır:

  1. Klavyede yer alan Alt Gr tuşuna basılmalıdır.
  2. Alt Gr tuşu basılı tutulurken, 3 rakamının olduğu tuşa da basılmalıdır.
  3. Bu kombinasyon ile hashtag işaretini oluşturan diyez sembolü oluşturulmaktadır.

Alt Gr tuşunun yerine, Ctrl ve Alt tuşları da beraber kullanılabilmektedir.

Telefonda ( # ) İşareti Nasıl Yapılır?

Bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra; telefon kullanıcıları da bu işareti kullanmaktadır. Bu durumda Instagram uygulamasının etkisi büyüktür. Instagram uygulamasını aktif olarak kullanılan kişiler, telefonda hashtag nasıl yapılır konusunu araştırmaktadır. Bu işaretin yazılışı, bilgisayarlara kıyasla akıllı telefonlarda çok daha kolay olmaktadır.

Akıllı telefonlar, klavyelerinde çeşitli tuşları barındırmaktadır.   #  işaretini oluşturan diyez sembolü ise, klavyelerde bulunan tuşlar arasındadır. Özellikle Instagram uygulamasında popüler olan diyez işareti, klavyedeki yerinin tespit edilmesiyle kullanılabilir. İstenilen konuyu yansıtan sözcükler, başına ( # ) işaretinin konulmasıyla kullanılmaktadır. Daha birçok kombinasyon ile yapılan ikon için takipte kalmayı unutmayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Klavyede Hashtag ( # ) İşareti Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin