1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. iPhone siri dilini değiştirme

iPhone siri dilini değiştirme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İphone telefonlarının tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden birisi de sirinin olmasıdır. Siriye verilen komutlar ışığında tüm bağlantılara erişimi sağlayabilmek mümkün hale gelmektedir. Sirinin Türkçe desteği çok uzun zaman önce gelmiştir.

Ama bazı kullanıcılar dil seçeneğini yanlışlıkla değiştirdikten sonra komutların siri tarafından devreye girmediğini görmektedirler. İphone telefonunuzda sirinin tekrar dilinin Türkçe olarak ayarlanabilmesi için ise telefon üzerinden yapacağınız ayarların incelemesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bir yer aradığınızda ya da telefonunuzdaki birinin numarasını aradığınızda siri sizlere öncülük etmektedir. Siriyi canı sıkılan kullanıcılar sohbet amaçlıda kullanabilmektedir. Ona sorular sorarak verilen cevapların komik olduğunu görünce daha fazla soru sorup can sıkıntısının önüne geçebilmektedir. Bundan mahrum olmak istemeyen iphone kullanıcıları da sirinin tekrar dilinin Türkçe olarak ayarlanmasını haliyle istemektedir. Belirttiğimiz işlemleri yapmanız halinde sorunsuz bir şekilde düzeltilmesini gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone siri dilini değiştirme nerede

Siri Türkçe değil, siriyi Türkçe diline nasıl çevirebilirim, siri dil değiştirme nerede, iphone telefonumda sirinin dil değiştirme alanını bulamıyorum, siri dil değiştirmeyi göremiyorum, siri dil değiştirdim ama hala daha Türkçe değil. Sirinin sizi anlayabilmesi için konuştuğunuz dilin siriye ayarlarına uyumluluk göstermesi gereklidir. Yani siz Türkçe konuşuyorken sirinin dili ingizlice ise bu durumda dil ayarını kendinize bağlı ayarlamanız lazım gelmektedir.

Siriyi Türkçe yapamıyorum

Sirinin dil ayarlarının Türkçeye tekrardan döndürebilmek için telefonumuzun “Ayarlar’’ alanına girişimizi gerçekleştiriyoruz. Daha sonra ‘’Siri ve Arama’’ bölümüne giriş gerçekleştiriyoruz. Açılan ekranda “Dil’’ adı altında bir seçenek göreceksiniz.

  • Dil seçeneğinin içerisine girişimizi yaptıktan sonra burada “Türkçe’’ bulduktan sonra onu seçtiğinizde sorun kalmayacaktır.
  • Dil ayarını Türkçe olarak ayarladıktan sonra hala daha komutları farklı algılıyorsa cihazı bir kapatıp açalım.
  • Denemeler sonrasında problemin giderilmesi gerekiyor. Sorun devam ederse bize yorumdan iletebilirsiniz.

Yukarıda belirtilen alana giriş yaptığınızda siri ile ilgili diğer ayarların tümünü işleme koyabilirsiniz. Bu sayede sorunsuz bir şekilde ayarlarınızı yapabilirsiniz. iOS 8.3 güncellemesiyle birlikte sirinin Türkçe desteği iphone cihazlarına getirilmiştir. Gelen her yeni güncelleme farklı bir özelliği de beraberinde getirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone siri dilini değiştirme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin