1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Instagram hikayeler için etiketleme özelliği

Instagram hikayeler için etiketleme özelliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Instagram son güncellemesini yayınladı Instagram hikayelere yeni özellik eklendi. Instagram 9.7 sürümünden sonra gelen güncelleme Instagram 9.7.5 sürümü olarak da resmi uygulama mağazalarında indirilmeye açıldı. Gelen son güncelleme ise Instagram’ın son günlerde en çok kullanılan özelliği üzerine yani Hikayeler İçin Etiketleme Özelliği üzerine oldu. Instagram’ı çok daha işlevsel hale getiren söz konusu güncelleme ile beraber ilk olarak resimlerin hikayesi özelliğine GIF paylaşımı özelliği geldi. Boomerang ile beraber GIF paylaşım desteğinin sunulmasının yanı sıra bir diğer yenilik ise resimlerin hikayesi özelliği için etiketleme sistemi oldu.

Artık Resimlerinde Yer Alan Kullanıcılar Etiketlenebilecek

Bu noktada yeni gelen özelliklerden birisi de resimlerin hikayesi paylaşımlarında etiketleme yapma sistemi oldu. Bu sayede paylaşımlarınızda yer alan kullanıcıları doğrudan etiketleyebileceksiniz. Bunun dışında paylaşımlarınızdan haberdar olmasını istediğiniz kullanıcıları da etiketleyebileceksiniz. Etiketlediğiniz kullanıcılara ise doğrudan resimlerin hikayesi paylaşımlarınız için bildirim gönderilecek. Bu sayede paylaşımlarınız hesabınızda durduğu sürece kullanıcılarda resimlerin hikayesi paylaşımlarınızı görebilecek.

Etiketleme sisteminin bir diğer ayrıcalığı ise etiketlenen kullanıcıların doğrudan etiketleri ile doğrudan hesaplarının gösterilmesi oldu. Yani sistemde yer alan etiketlere tıkladığınızda etikette yer alan kullanıcının hesabını da görebileceksiniz. Kullanıcılar arasındaki etkileşimi de bir hayli artıracağı düşünülen Instagram güncellemesinin ne kadar beğeni toplayacağı ise şimdilik merak konusu.

Instagram’ın sevilen özelliklerinden biri olan hikayeler özelliği giderek daha fazla kullanılmaya başladı. Snapchat uygulamasından alınmış olsa da söz konusu özelliğin, Instagram uygulamasında daha fazla sevildiği ve kullanım oranlarının 200 milyonu bulmaya başladığı da öne çıkan detaylar arasında.

Instagram’ın popülaritesi sayesinde de öne çıkan hikayeler özelliğinin alıntı olarak değerlendirilmemesi adına ise Instagram, yeni güncellemeler yayınlayarak kendi hikayeler sistemini özelleştirmeye başlamıştı. Zaten milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram’ın bu şekilde hikayeler bölümünü de öne çıkarma çabası yavaş yavaş meyvelerini de vermeye başladı. Giderek Instagram ile özdeşleşmeye başlayan hikayeler için son olarak yeni bir keşfet sistemi tanıtıldı.

Instagram Hikayeler Keşfet Etiketleri

Yeni özellik aslında Instagram’ın uzun süredir kullandığı keşfet sisteminin biraz daha özelleştirilmiş hali. Artık Instagram hikayeler kısmına girdiğiniz de tıpkı standart keşfet bölümünde olduğu gibi bir bölümle karşılaşacaksınız. Arama menüsü olarak gösterilecek olan bu keşfet bölümüne istediğiniz etiketleri girdiğinizdeyse doğrudan alakalı Instagram hikayeleri görüntülenecek.

Yine hikayeler formatında olduğu gibi daireler içerisinde gösterilen arama sonuçlarına girerek ilgi alanlarınıza göre tüm hikayelerinizi görüntüleyebileceksiniz. Instagram hikayeler kısmının etkinliğini biraz daha artıracak olan yeni güncellemeyle beraber bir yandan Instagram kullanıcıları arasındaki etkileşimin artması bir yandan da hikayeler bölümünün daha da ilgi çekmesi sağlanacak. Şimdiden çok konuşulan Instagram hikayeler etiket sistemi tek yenilik de değil. Bunun dışında bir sistem daha geliyor.

Instagram Hikayelerde Adres Arama

Bunun dışında uygulama kullanıcıların adres arama özelliğini de aktif bir şekilde kullanmalarını sağlayacak. Yer etiketleri sisteminde de belli mekanlar için aramalar yapmak mümkün olacak. Bu kez kullanıcılar arama yapılan mekanın adresini de haritalar üzerinde görüntüleyebileceksiniz. Bu şekilde de Instagram’ın etkinlik takibinde de kullanılabilmesi bekleniyor.

Instagram Hikayeler İçin Etiketleme Özelliği Ne Zaman Kullanıma Girecek?

Tüm bunlarla beraber yayınlanan yeni Instagram 10.22 sürümüyle güncellemenin kullanıma kısmen girdiğini belirtelim. Kullanıcılar şu an için yer etiketleri sistemini kullanabiliyor. Güncellemenin yayınlanmasının hemen ardından hikayeler etiketlerinin ne zaman kullanılacağı da merak konusu olmuştu. Fakat hemen belirtelim bu konuda biraz daha sabırlı olmanız gerekecek.

Öyle ki Instagram Hikayeler İçin Etiketleme Özelliği güncellemesi şu an için kullanıma sunulmuş değil. Bunun için güncellemelerde bir düzenleme daha yapılması bekleniyor. Bu güncellemenin yeni bir sürüm mü yoksa Instagram 10.22 sürümü üzerinde yapılacak bir düzenlememi olacağını ise Instagram’ın açıklamalarıyla beraber görmemiz mümkün olacak.

Instagram hikaye süresi kaç saniyedir?

Instagram hikayelerinizin süre sınırı 15 saniyedir. Videonuz 15 saniyeden fazla otomatik olarak parçalara bölünerek paylaşılacaktır.

Instagram yakın arkadaşlar nedir?

Instagram yakın arkadaşlar özelliği paylaştığınız storyleri bazı kullanıcılara özel olarak atmanızı diğer kullanıcılardan ise gizlemek amacıyla çıkarılan yeni bir özelliktir.

Instagram hikayelerime konum eklersem ne olur?

Hikayelerinize konum eklediğiniz takdirde konumda ki adreste hikayeniz gösterilir ve konuma giden diğer kullanıcılar ile etkileşiminiz sağlanır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Instagram hikayeler için etiketleme özelliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin