1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş Vefa Grubu 29.801 hanenin ihtiyaçlarını giderdi

Erciş Vefa Grubu 29.801 hanenin ihtiyaçlarını giderdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Vefa Sosyal Destek Grubu sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hızır gibi yetişiyor.

Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Covid 19 uygulamalarının başladığı günden itibaren 29.801 haneye ulaşarak, ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını temin etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkmaları İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kısıtlanmış, bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlar için Erciş’te Kaymakamlığı ve Belediye koordinesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştu. Kamu çalışanlarından ve gönüllülerden oluşan ve faaliyetlerine aralıksız devam eden destek grubuna vatandaşlarımız; 112, 155, 156 ve 444 65 10 nolu hatlarda ulaşarak ihtiyaçlarını iletti.

Toplam 28.809 Çağrı Geldi
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulamaya geçtiği 22 Mart 2020’den itibaren çalışmalarına başlayan Erciş Vefa Sosyal Destek Grubu’na bugüne kadar, 28.809 çağrı geldi. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çağrı merkezlerinden en çok emekli, yaşlı ve engelli maaşı, market alışverişi, ilaç gibi sağlık ihtiyaçları talep edildi.

Vatandaşların ihtiyaç bildirimleri Erciş Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından en kısa süre içinde yerine getirilirken, ihtiyaçları evlerine kadar ulaşan yaşlı vatandaşlarımız; milletimiz, devletimiz ve vefa gruplarımız için hayır dualarında bulundu. Vatandaşlarımızın güzel dilekleri ve duaları Erciş Vefa Grubumuna büyük moral oldu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erciş Vefa Grubu 29.801 hanenin ihtiyaçlarını giderdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin