1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Ekran Kartı Nasıl Güncellenir?

Ekran Kartı Nasıl Güncellenir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Böylece, bilgisayarların çalışma performansı iyileştirilecektir. Bu konuda bilgi sahibi olmayan kullanıcılar ise, GPU kartı güncelleme nasıl yapılır şeklinde sorgulama yapmalıdır. Bu sorgulama sonucunda ekran kartı sürücüsü güncelleme ile ilgili kılavuzlara erişim sağlanmaktadır. Bu kılavuzlarda Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 kullanıcıları için çeşitli ortak bilgiler yer almaktadır.

Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 sistemine sahip olan kullanıcılar, ekran kartı güncelleme konusunda çeşitli araştırmalar yapmalıdır. Windows 7 için kart güncelleme Windows 7, Windows 8 için kart güncelleme Windows 8 araması gerçekleştirilir. Google üzerinden kart nasıl güncellenir windows 10 şeklindeki aramalar ise, Windows 10 için kullanıcılara detaylı bilgi vermektedir. Bu işletim sistemlerine sahip olan bilgisayarlar, çeşitli aşamalar sonrasında gpu kartı güncellemesi yapmaktadır. Bu aşamalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Bilgisayarın başlat kısmına tıklanmalıdır.
  2. Başlat kısmından Aygıt Yöneticisi bölümü açılmalıdır.
  3. Aygıt Yöneticisi bölümünden görüntü bağdaştırıcılarıyla ilgili özellik seçilmelidir.
  4. Seçilen bağdaştırıcı özelliği sonrasında altta çıkan ekran kartına sağ tık yapılmalıdır.
  5. Seçilen seçenek sonrası yapılan güncelleme, ekran kartının çalışma performansını iyileştirmektedir.

NVİDİA Ekran Kartı Güncelleme

NVİDİA GPU kartına sahip bilgisayarlar, AMD ekran kartından farklı programlarla güncellenmektedir. Bu konuyla ilgili görüntü kartı güncelleme nvidia rehberleri bulunmaktadır. İlk olarak, bilgisayarda bulunan ekran kartının hangi model olduğunun bilinmesi gerekir. Sonrasında ise, o modele ait olan driver programları indirilmelidir. Bu programların belirttiği talimatlara uyulmalı ve NVİDİA GPU kartı güncelleme yapılmalıdır.

AMD GPU Kartı Güncelleme

AMD ekran kartının güncellenmesi için birçok driver programı bulunmaktadır. İndirilen bu programlar çalıştırılmalı ve güncelleme sağlanmalıdır. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi için görüntü kartı nasıl güncellenir amd araması yapılmalıdır. Bunun yanı sıra; İntel kartları için de GPU kartı güncelleme intel başlıkları incelenmeli ve İntel’in yazılımı indirilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekran Kartı Nasıl Güncellenir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin