Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Bölge
  4. »
  5. Bölgenin en büyük Türk Bayrağı Tatvan’da göndere çekildi

Bölgenin en büyük Türk Bayrağı Tatvan’da göndere çekildi

Van Haber Van Haber - - 2 dk okuma süresi
21 0

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin dalgalanacak olan en büyük Türk bayrağı olma özeliğine sahip olan 150 metrekarelik dev Türk Bayrağı Tatvan’da düzenlenen törenle göndere çekildi

Tatvan Belediyesi, Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Liman Başkanlığının ortak girişimiyle ilçeye kazandırılan dev Türk Bayrağı için 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde tören düzenlendi. Sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla Tatvan sahilinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve dua okunmasıyla başladı.

Akabinde ise Tatvan Liman Başkanı Abdurrahman Aki tarafından bir konuşma gerçekleştirerek; “Yüce meclisimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu anlamlı günde burada toplanmamızın sebebi olan bu güzel sahil bandına inşa etmiş olduğumuz 45 metre uzunluğundaki bayrak direğine 150 metrekarelik dev bayrağı asmak ve ebediyen semalarımızda dalgalanmasını sağlamaktır. Tatvan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doğu ve Güneydoğu bölgesinin en büyük Türk bayrağı olma özeliğine sahip olan yaklaşık 50 metre yükseklikteki 150 metrekarelik dev Türk Bayrağı göndere çekildi.

Düzenlenen program sonrası konuşan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, iki güzelliği bir arada yaşadıklarını söyledi.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir