1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çatak Şehitleri törenle sonsuzluğa uğurlandı

Çatak Şehitleri törenle sonsuzluğa uğurlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Çatak İlçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan 2 işçi düzenlenen törenle dualar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Bölücü terör örgütü mensupları, Çatak İlçesi Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylasında yol çalışması yapan firmanın sivil işçileri taşıyan servis aracına dün saat 18.00 sıralarında el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. Hain saldırıda 60 yaşındaki Murat Yağdıran ile 32 yaşındaki Emrah Baran isimli işçiler şehit olurken, 8 işçi de yaralandı.

Yaralıların Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri sürerken, şehitler Murat Yağdıran ve Emrah Baran için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsünde tören düzenlendi.

Vali Bilmez, törene katılan şehit aileleri ile yakından ilgilenerek baş sağlığı diledi.

Saygı duruşu, Kur’an tilaveti ve dualar ile başlayan törende, şehitler Murat Yağdıran ve Emrah Baran’ın öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Ömer Keskin’in cenaze namazı kıldırmasının ardından, Şehit Murat Yağdıran Tuşba İlçesindeki Selimbey mezarlığında, Emrah Baran da Yumrutepe Mahallesindeki mezarlıkta dualarla sonsuzluğa uğurlandı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, tören sonrası şehit yakınlarına Türk Bayrağı hediye etti.

Şehit törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çatak Şehitleri törenle sonsuzluğa uğurlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin