1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Artos Dağı’na çarpan keşif ucağı düştü

Artos Dağı’na çarpan keşif ucağı düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Havacılık Daire Başkanlığına ait insanlı keşif uçağının Artos Dağı’na çarparak kırıma uğraması ve 7 personelin şehit olması sonrası Van’a geldi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Van’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Ferit Melen Havalimanında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, karşıladı.

Burada ilk olarak Vali Bilmez’den son durum ile ilgili bilgilendirme alan Bakan Soylu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari’de keşif ve gözetleme görevinde bulunan 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envantere kayıtlı olan uçağın 15 Temmuz’da saat 18.35 sıralarında yeniden keşif ve gözetleme yapabilmeyi teminen Van Ferit Melen Havalimanı’ndan kalktığını söyledi.

Uçakta 2’si pilot 7 emniyet mensubunun bulunduğunu aktaran Bakan Soylu, şunları kaydetti:

“Saat 22.32 sıralarında en son Başkale ilçesi üzerindeyken havalimanıyla, kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi. Bu esnada Gevaş civarında bir uçağın alçaldığını ve gözden kaybolduğunu ifade eden bir ihbar geldi. Bunun üzerine aramalar o civarlarda tüm ekiplerimizle havadan ve karadan yapılmaya başlandı. Gece saat 03.00 civarında ekiplerimiz Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına uçağımızın çarparak kırıma uğradığını ve 2’si pilot olmak üzere kahraman 7 evladımızı kaybettiğimizi bize bildirdiler. Şu an oradalar, biz de oraya geçeceğiz. Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun.”

Bakan Soylu daha sonra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Mehmet Emin Bilmez, Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile uçağın düştüğü bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi, insanlı keşif uçağının düştüğü Artos Dağı’ndaki olay yerine gelerek çalışmalara başladı.

Van’da, keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlı keşif uçağının Artos Dağı’nın 2 bin 200 rakımına çarparak düştüğü bölgede çalışmalar devam ediyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Artos Dağı’na çarpan keşif ucağı düştü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin