1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 15 Temmuz etkinlikleri son buldu

Van’da 15 Temmuz etkinlikleri son buldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Valilik koordinesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Akşam saatlerinde İskele Caddesi’nde bulnan Öğretmenevi önünden binlerce vatandaşın ellerindeki Türk bayrakları ile katıldığı ‘Demokrasi Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. İskele Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Parkına ilerleyen vatandaşlar, yürüyüşe katılan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’e yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Şehitler Parkında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’anı Kerim tilaveti, dua ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, programda yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin; Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar bir bütün olarak meydanlara indiğini ve o hain darbe girişimi ve arkasındakilerini başarısız kıldığını ifade etti.

Vali Bilmez, “4 yıldır her 15 Temmuz’da Türk milleti meydanlarda. 4 yıl önce Beşyol meydanına giden Van halkı; aynı heyecan ve aynı duyguyla ülkesine, milletine, devletine, birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkmak için bugün tekrar İskele meydanında, İskele Caddesi’nde bir araya geldi ve birliğinin, beraberliğinin teminatı, ülkenin bağımsızlığının arkasında olduklarını dosta, düşmana ilan ettiler. Ben bu anlamda bu gece burada olan tüm kurum ve kuruluş amirlerine ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Ülkenin birliğine, beraberliğine kasteden FETÖ terör örgütü başta olmak üzere bütün şer odaklarını Rabbim kahhar ismi ile kahretsin” dedi.

Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ise “O gece azınlık olan hainler, darbeye iştirak ettiler. Onlar bu hainliği yaparken, çoğunlukta olan vatanına, milletine bağlı şerefli askerlerimiz ise görevlerinin başında idi. Başsız kalmış bir ordu idik. Bunun hain bir darbe olduğunu söyledik ve ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz, meydanı bu hainlere bırakmayacağız diyerek acilen telefonla arkadaşlarımızı uyandırdık. Birliklerimize hakim olduk” ifadelerini kullandı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de dört yıl önce FETÖ mensubu hain bir kitlenin, ülkedeki huzur ve güven ortamını ortadan kaldırmak üzere sinsice bir darbe teşebbüsünde bulunduklarını anımsatarak, “Karşılarında hem kendisini milletine feda eden bir Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanına destek veren, özgürlüğü için ölümü göze alan yürekten inanmış bir milletin olduğunu idrak edemediler. Hem devir darbeler devri değildi, hem de bu aziz millet, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde demokrasi ve özgürlük mücadelesine yürekten inanmıştı. Nitekim O’nun çağrısıyla birlikte milyonlarca insanın sokaklara dökülmesi, darbecilere karşı canı pahasına mücadele etmesi bunun açık bir göstergesiydi. Van halkı da bu demokrasi mücadelesinden yüzünün akıyla çıkmıştır” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak okunan selaların ardından son buldu.

Programa Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez’in yanı sıra Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Jandarma Komtanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da 15 Temmuz etkinlikleri son buldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin