1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Alt Tuşu ile Sonsuzluk (∞) İşareti Nasıl Yapılır?

Alt Tuşu ile Sonsuzluk (∞) İşareti Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşletim sistemi olarak Windows kullanılan bilgisayarlar, Alt tuşuna ek olarak 8734 tuşlarıyla bu işareti yapmaktadır. Alt tuşu ile sonsuzluk simgesi yapma işlemi, aşamalara da ayrılabilmektedir. Bu aşamalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Klavyede yer alan Alt tuşuna basılır. Bu tuş, basılı halde tutulmalıdır.
  2. Alt tuşu basılı tutulurken, klavyede bulunan 8734 sayılarına sırasıyla dokunulmalıdır.
  3. Bu işlemler sonrasında sonsuzluk (∞) simgesi elde edilmiş olmaktadır.

Bilgisayarda yer alan işletim sistemi, kısayol olarak kullanılan tuşları farklılaştırmaktadır. Örneğin; bilgisayarda yer alan işletim sistemi eskiyse, Alt tuşu ile 236 tuşları da kullanılabilir. Bu tuşların kullanımı sonrasında sonsuzluk (∞) simgesi elde edilmektedir.

Bazı kullanıcılar, kısayol tuşlarını kullanamayabilir. Bu nedenle Google arama motoru üzerinden sonsuzluk simgesi kopyala sorgulaması yapmalıdır. Ayrıca, sorgulama sonsuzluk simgesi emoji kopyala şeklinde de yapılabilir.

Kullanıcı, işareti bilgisayar üzerinde kullanmak istiyor ise; sonsuzluk simgesi klavye kopyala sorgulaması yeterlidir. Ancak mobil bir cihazdaysa; sonsuzluk işareti kopyala mobil sorgulaması yapılmalıdır. Android sisteme sahip olan Samsung markalı telefonlar için de sonsuzluk sembolü Samsung araştırması yapılabilir. Ancak, bu işaret için herhangi bir kısayol tuşu bulunmamaktadır.

Sonsuzluk (∞) İşareti Nedir?

bu işaretin anlamı, oldukça merak edilen bir simgedir. Bu simgenin tarihsel gelişimi incelendiğinde ise, John Wallis ismi dikkat çekmektedir. 1655’te ortaya atılan bu simge, matematik alanı için büyük önem taşımaktadır. Simge, yan yatan sekiz sayısıyla ifade edilmektedir. Ayrıca, İnternet üzerinde bulunan birçok tasarıma da sahiptir. Değişik sonsuzluk işareti aramasıyla bu tasarımlara ulaşılmaktadır.

 (∞) Ne İşe Yarar?

Sonsuzluk işareti, matematik alanının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu işaret, sonsuz miktardaki sayıları ifade etmek için kullanılmaktadır. Günümüzdeyse sonsuzluk işareti, sosyal hayatta da önemli bir rol oynamaktadır. Aşk, özlem veya ölüm gibi konularda sıklıkla kullanılmaktadır. Sonsuzluk işareti png versiyonu da bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Alt Tuşu ile Sonsuzluk (∞) İşareti Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin