1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Yıldız Çiçeği Anlamı ve Bakımı

Yıldız Çiçeği Anlamı ve Bakımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıldız çiçeği, diğer adıyla Dahlia ya da Dalya çiçeği,otsu ve çok yıllık bir bitkidir. Yıldız çiçeği oldukça büyük ve harika renklere sahip çiçekleri ile adeta büyüleyici bir güzelliğe sahip. Çiçekleri birbirinden farklı çeşitli renklerde olabilen Dalya, esnek bir gövdeye sahip olmasına rağmen oldukça sağlam köklere sahiptir. Anlamı “sabır” şeklinde tanımlanan yıldız çiçeğinin, özellikle farklı renklerdeki çiçekleri ile bir çiçek sepeti oluşturulduğuna ortaya muazzam bir görüntü çıkıyor.

Yıldız çiçeği özellikle hoş görüntüsü ile bilinse de aynı zamanda farklı türlerinin çeşitli kullanım alanları da var. Sağlığa faydalı olabileceği düşünüldüğünden geçmişte ve günümüzde hem çeşitli ülkelerin yemeklerinde hem de tıbbi amaçla kullanım şekilleri mevcut.

Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Sulama

Yıldız çiçeği, kuru ortamlara oldukça dayanıklı bir bitki. Bu durum elbette Dalya’yının sulanmasına gerek olmadığı anlamına gelmez. Zaman zaman çiçeğinizi sulamayı ihmal etmemelisiniz. Bu nedenle sadece toprak kurudukça sulamanız yeterlidir.

Sularken çiçeğin yapraklarını ve çiçeklerini ıslatmamaya çalışmanız, dikkat etmeniz gereken hususlardan biri. Aksi takdirde çiçeğinizde hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz.

Buharlaşmayı engellemek için; çiçeğinizi günün sıcak olduğu saatlerde sulamak yerine günün serin saatlerinde sulamalısınız. Bu durumu kontrol altına almak için çiçeğinizi alışkanlık sadece olarak geceleri sulayabilirsiniz.

Ekimi

Çiçeğinizin tohumlarını toprağa ekmek için toprağı, 20 cm civarı derinlikte kazmalısınız. Bahçeye ya da saksıya ekecekseniz, çiçeği güneş alabileceği bir yere konumlandırmaya dikkat etmelisiniz. Ekim zamanı olarak nisan aylarının ortasını tercih edebilirsiniz.

Işık

Yıldız çiçeğinin bol bol güneş ışığı alması gerekir. Çiçeğinizi saksıda yetiştiriyorsanız, saksıyı evinizin güneş alan bir kısmına yerleştirmenizde fayda var. Bu sayede çiçeğinizin sağlıklı olmasını ve harika çiçekler açmasını sağlayabilirsiniz.

Sıcaklık

Özellikle yetişme aşamasında yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyar. Bu nedenle ekim zamanı olarak ilkbahar aylarını tercih etmelisiniz, böylece çiçeğiniz ilkbaharda ve sonrasında gelen yaz aylarında ihtiyacı olan bol bol güneş ışığını alacaktır. Ancak aşırı sıcaklar da yıldız çiçeğinin açmasını engelleyecektir.

Budama

Sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için zaman zaman budanması gereklidir. Solan yapraklarını ya da çiçeklerini de bitkinin daha sağlıklı olması için koparmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yıldız Çiçeği Anlamı ve Bakımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin