1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da yoğun bakım ünitesi açıldı

Van’da yoğun bakım ünitesi açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  bünyesinde 29 yataklı üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi ve bilgi sistemi Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti Van Milletvekili  Abdulahat Arvas, Abdulahat Arvas, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ile hastane yönetimi katıldı.

Programda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, üçüncü basamak yoğun bakım ünitesinin hastaneye ciddi bir katkı sunacağını belirtti. Vali Bilmez, “Sağlık bilgi sistemi sadece hastaneye değil, Van Sağlık İl Müdürlüğü’ne de hizmet edecek. Bu yoğun bakım sadece Van’a değil bölgemize hitap edecek. Bunların ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Van depremi sonrası önemli bir rol üstlendiğini anımsatan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, hastanenin 2011 depreminde Vanlıların sığınağı olduğunu vurguladı.

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, geçmişte fiziki bakımdan koşulları iyi olmayan hastanenin şimdi modern cihazlarla donatıldığını ifade etti.

29 yataklı yoğun bakım ünitesi ve server sistemlerinin yer aldığı hastane yönetim siteminin açılışını yaptıklarını dile getiren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik de, “Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bildiğiniz gibi yaklaşık bin 600 yataklı üçüncü basamak bir üniversite hastanesidir. Bu hastanemiz Van ve çevre iller dahil yaklaşık 3 milyon nüfusa hizmet vermektedir. Üçüncü basamak hastanelerin olmazsa olmazı da yoğun bakım hizmetidir. Çünkü en ağır hastalar üçüncü basamakta tedavi görmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından üçüncü basamak yoğun bakım ünitesi, protokolün kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da yoğun bakım ünitesi açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir