Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Haber
  4. »
  5. Van’da Uyuşturucu Operasyonu

Van’da Uyuşturucu Operasyonu

Van Haber Van Haber - - 3 dk okuma süresi
15 0

Van’da Uyuşturucu Operasyonu baskını başarılı oldu. Van’daki Emniyet güçleri tarafından basına verilen açıklamalara göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Van Edremit ilçesinin Kurubaş Mahallesi kırsalında uygulama noktası oluşturuldu. Ve bu noktada şüpheleri üzerine çeken 30 plakalı bir servis aracında tarama çalışmaları yapıldı. Narkotikte görevli uyuşturucu madde arama köpeği olan Oscar tarafından arama gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ince aramalar sonucunda, servis aracının üst tavanda yer alan aydınlatma lambalarının altına saklanmış şekilde 80 paket olmak üzere toplam 40 kilo 325 gram eroin maddesi tespit edildi. Elde edilen uyarıcı maddeyle alakalı olarak gözaltına alınan araç şoförü Ş.A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanıp ceza evine gönderilmesine karar verildi. Van Emniyet Müdürlüğü çalışanlarını bu çetin hava şartlarına rağmen gece gündüz görevlerinin başında hassasiyet ile çalışıyorlar. Bizlerde bu çalışmalarından dolayı onları kutluyoruz.

Van’da 2 bin 490 paket kaçak sigara ele geçirildi! 

Van’ın İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çaldıran ilçesinde yapılan operasyonda 2 bin 490 paket kaçak sigara ele geçirildi!

Van ilinin Çaldıran ilçesinde bulunan ilçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlar devam ediyor. İran Devlentinin sınırlarındaki uçsuz noktalardan atların sırtına yüklemek kaydı ile  sınırı geçmeye çalışıp kaçak sigaralar ile birlikte gelen 1 şüpheli şahıs tespit edildi. Devam eden çalışmalardan sonra, kaçakçı ile beraberindeki kaçak sigara dolu at bu ilçenin Beydoğan Mahallesi sınırlarınca yapılan jandarma operasyonuyla birlikte yakalandı.

Kaçakçının üstünde geldiği at envanterinde yer alan yüklerin içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda tam 2 bin 490 paket sigara tespit edildi. Yakalanan şüpheli şahıs ise gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.  Önümüzdeki hafta içi yada hafta sonu nöbetçi mahkemeler ile  yargı karşısına çıkacak olan şahsın 1 ile 4 yıl arasında ceza alması bekleniyor. Ve bunun para cezasına çevrilemeyeceği öngörülüyor.

Tarihte bu sınır hattı boyunca daha birçok kaçakçı tespit edilip yakalanmıştı. Üstelik yakalanan kaçak sigaraların onlarca katıyla geçmeye çalışanlar vardı. Ancak ilk defa bir at üzerinde bu kaçakçılığı deneyen birisi olmamıştı bu da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir