1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Çığ Şehitleri anıldı

Van’da Çığ Şehitleri anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 Şubat’ta 2020’de meydana gelen çığ faciasında şehit olan 42 kişi, anılarına yapılan ‘Şehitlik Mescidi ve Çeşmesi’ önünde düzenlenen törenle anıldı.

Van-Bahçesaray yolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde, geçen yıl ilki 4 Şubat, ikincisi ise 5 Şubat’ta meydana gelen çığ felaketinde aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 42 kişi şehit oldu.

Çığ felaketinin birinci yıl dönümünde 42 şehit Van- Bahçesaray yoluna Valilik ve Çatak Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Şehitlik Mescidi ve Çeşmesi’ önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan  ve şehit yakınları katıldı.

Acıların hala taze olduğunu dile getiren Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Geçen yıl 4 Şubat, ardından da 5 Şubat’ta Bahçesaray yolunda Yukarı Narlıca bölgesinde birinci ve ikinci çığda şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Daha önce bu bölgede sık sık yaşanan ve geçen yıl çok ağır sonuçları olan çığların bölgemizin kaderi olduğunu biliyoruz. Sürekli bu bölgede çığlar meydana gelir. Zaman zaman can kayıplarımız da olmuştu. Ama geçen yılki çok ağır oldu. Ankaralı, Adanalı, Muğlalı, Çorumlu, Çataklı, Gürpınarlı, Bahçesaraylı çığ altında kalan kardeşlerimizin imdadına koşarken, gelen ikinci çığın altında can verdiler. Bugün onları anmak, onlara rahmet dilemek, onları unutmadığımızı göstermek için buradayız. Bu bölgedeki Bahçesaray başta olmak üzere çığların meydana geldiği Çatak’ta devletimiz tarafından orta ve uzun vadeli kalıcı önlemlerin alınması için bütün imkanlarımızı seferber etmişiz. Kısa zamanda da inşallah sonuçları alacağız. Bu çeşme şehitlerimiz adına bir anıttır, ama aynı zamanda sadak-i cariyedir. Gelen gidenin su içtiği dinlendiği, namaz kıldığı bir yer olacak. Onlar burada durdukça da o şehitlerimizi anacaklar, onlara rahmet dileyecekler. Ben bugün bütün şehitlerimizi, özellikle çığda hayatını kaybeden 42 şehidimizi rahmetle anıyorum”dedi.

Anma programının ardından Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler Çatak ilçesi Merkez Camii’nde şehitler için  okunan mevlit programına katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Çığ Şehitleri anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir