1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da ilçe halkından başlık parası ve düğün masrafına tepki!

Van’da ilçe halkından başlık parası ve düğün masrafına tepki!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van halkından başlık parası ve düğün masrafına tepki! Van’da bir araya gelen Bahçesaraylılar, gelenek adı altında sürdürülen yüksek düğün masraflarının gençlerin evlilik hayallerini suya düşürdüğünü söyledi. İlçe halkı, başlık parası ve israf kültürünün gençleri evliliğe değil, borç batağına sürüklediğini belirtti.

Van’da bir araya gelen Bahçesaraylılar, artan düğün masrafları ve başlık parası geleneğine tepki gösterdi. İlçe halkı, ağır ekonomik koşullarda gençlerin evlilik hayallerinin borçla başladığını vurguladı.

İlçe halkı adına konuşan Nevzat Eser, “İstenen altınlar, günlük kiralanan gelinlik ve nişan elbiseleri, kuaför masrafları ve gereksiz hediyeler gençleri evlilikten uzaklaştırıyor. Evlilik yaşı 30-40 arası bir döneme sıkıştı. Bu durum toplumsal yapımızı tehdit ediyor” dedi.

“BAŞLIK PARASI KALKMALI, EVLİLİKLER SADELEŞMELİ”

Eser, başlık parasının tamamen kaldırılması ve düğünlerin daha sade yapılması gerektiğini belirterek, “Bir çiftin hayatı borçla başlıyor. Bu da evlilikte huzursuzluklara yol açıyor. Gerçek destek, gösteriş değil anlayıştır” ifadelerini kullandı.

İstenen altın miktarlarının ve alışveriş yükünün aileleri zorladığını söyleyen Eser, “Gençlerin mutlu bir yuva kurması için ekonomik gerçekler göz önünde bulundurulmalı. Evliliğin önündeki en büyük engel artık gelenek değil, israf” diyerek farkındalık çağrısı yaptı. BHA

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da ilçe halkından başlık parası ve düğün masrafına tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir