Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Haber
  4. »
  5. Van’da 4 lise maske üretimine başladı

Van’da 4 lise maske üretimine başladı

Van Haber Van Haber - - 2 dk okuma süresi
26 0

Van’da İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE tarafından verilen talimat doğrultusunda Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Van Olgunlaşma Enstitüsü olmak üzere toplamda 4 mesleki okul, maske üretimi yapmaya başladı.

Türkiye’de ölümlere sebep olan ve dünyada pandemi boyuta ulaşan yeni tip korona virüsü sebebiyle tıbbi ve medikal malzeme fiyatlarının artması yanı sıra temin edilmesi de zorlaştı. Bu kapsamda hızlıca harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde 14 ili pilot il olarak belirledi.

Pilot iller arasında bulunan Van’da; Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Van Olgunlaşma Enstitüsü olmak üzere toplam 4 mesleki okul, maske üretimi yapmaya başladı. Virüse karşı alınan tedbirler kapsamında maske ihtiyacını karşılamak amacıyla Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesinde oluşturulan atölyelerde üretim yapıyor.

“Seri üretim aralıksız devam ediyor”

Nene Hatun Kız Meslek Teknik Lisesi Okul Müdürü Serkan KARAKURT, konuyla alakalı yaptığı açıklamada maske üretimi konusunda okul olarak ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı. Okulda seri üretime devam ettiklerini ifade eden Karakurt, “Maske üretimi konusunda seçilen pilot illerden olan Van’da üretim yapmaya başladık. Korona virüse karşı okulumuzun moda tasarım öğretmenleri ve kursiyerlerimizle birlikte maske üretimine başladık. Seri üretimimiz devam ediyor. İnşallah bu salgını ülke olarak en kısa sürede atlatırız” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir