1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 2021 Yılı Değerlendirmesi

Van’da 2021 Yılı Değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ve Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte basın mensuplarına 2021 yılı değerlendirmesini yaptı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonundaki bilgilendirme toplantısında yaptığı Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez konuşmada, 2021 yılının bir önceki yıla oranla daha huzurlu geçtiğini söyledi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “2021 yılı ilimizdeki afetler bakımından 2020 yılına göre iyi bir yıl oldu. 2020’de ilimiz birçok anlamda sıkıntılar ve hüzünler yaşadı. Deprem oldu, çığ oldu, göçmen teknesi battı, uçağımızın düştü, 7 kahramanımız şehit oldu. Adeta bir hüzün yılı oldu. Ancak 2021 yılında daha az olayımız oldu. Depremler, seller oldu, çok şükür can kaybımız olmadı” dedi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, daha sonra sunum eşliğinde, terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, göçmen kaçakçılığı, kadına şiddet gibi olaylarla ilgili sunum eşliğinde rakamsal veriler paylaştı.

PKK/KCK terör örgütüne yönelik 2021 yılında 3 bin 434 operasyon yapıldığına dikkat çeken Vali Bilmez, operasyonlarda 12 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiğini ifade etti. 12 BTÖ mensubunun yakalandığını ve ikna yoluyla 26 BTÖ mensubunun da teslim olduğunu dile getiren Vali Bilmez, terör örgütüne yardım yataklık yapan 677 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bunların 211’inin tutuklandığını belirtti.

2021 yılında uyuşturucu ile mücadelede başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini anlatan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 1520 olayda 1924 şüphelinin yakalandığını ve bunların 369’unun tutuklandığını söyledi. Yapılan operasyonlarda 7 bin 369 kilogram eroin, 805 kilogram esrar, 488 kilogram metamfetamin, ilk defa 7 kilogram skung ve çok sayıda çeşitli uyuşturucu haplar ele geçirildiğine dikkat çekti.

2021 yılının insan kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelede de yoğun ve başarılı bir yıl olduğunu anlatan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 1394 olayda 1962 organizatör yakalandığının ve bunların 685’inin tutuklandığını hatırlattı. Düzensiz göçmenlerin tutulduğu 153 şok evin yıkıldığını vurgulayan Vali Bilmez, 648 araca ve 8 deniz aracına el konulduğunu ifade etti.

Sağlık, eğitim, sosyal hizmetler, yatırımlar, tarım, istihdam konularında da bilgiler veren Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2022 yılının hayırlar getirmesini diledi.

 

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 2021 Yılı Değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir