Van Haber © 2019 - 2024 Tüm hakları saklıdır.

Van Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Van Haber
  4. »
  5. Van’a İranlı Turist Akını! Yılbaşında Mekanlar Doldu Taştı!

Van’a İranlı Turist Akını! Yılbaşında Mekanlar Doldu Taştı!

Van’a İranlı Turist Akını! Ülkelerinde iç siyasetin bu durumda olmasına rağmen İranlı vatandaşlar, 2020 senesinin ilk gecesini Van’da geçirmeye devam ediyor.

Van Haber Van Haber - - 3 dk okuma süresi
9 0
Van’a İranlı Turist Akını! Ülkelerinde iç siyasetin bu durumda olmasına rağmen İranlı vatandaşlar, 2020 senesinin ilk gecesini Van’da geçirmeye devam ediyor. Günün erken saatlerinde alıveriş dükkanlarını yağmalayan İranlı vatandaşlar, gece olunca da eğlence mekanlarına akın etti.

2020 yılına girerken tüm Dünya’da olduğu gibi Van şehrinde de güzel görüntüler ortaya çıktı. İranlı vatandaşlar, yılbaşını kutlamak için tercihleri yine kent oldu. Sabah Kent AVM’de alışveriş yapan İranlı vatandaşlar akşamları da gece kulüplerini dolup taşırdı.

2020 yılı kutlamaları Van’da çok eğlencelere anlar yaşattı. 2020’ye bağıra çağıra, coşkulu bir şekilde girmek isteyenler gece kulüplerini doldurdu. Eğlence mekânları dolup taşarken, Van esnafının yüzünü her sene olduğu gibi bu sene de döviz ile şehre gelen İran halkı güldürdü. İran’da ki yılbaşı için yapılan resmi tatili Türkiye’de geçirmek isteyen İranlı vatandaşlar Van’ı tercih etti ve yaptıkları programda her sene olduğu gibi önceliği kente verdi.

Van’a İranlı Turist Akını! 10.000 TL YETERLİ !

İran sınırında bulunan Saray İlçesi’ndeki Kapıköy Gümrük Kapısını kullanarak son 7 gün içerisinde 10 bini aşkın İranlı vatandaş ülkemize giriş yaptılar. Günün ilk saatlerinde şehrin cadde ve sokaklarında para harcayarak alışveriş yaptılar. Esnafa umut olan İranlı vatandaşlar, Van ilinin merkezinde bulunan otellerin tamamını kiralayarak otel sahiplerini de memnun etti.

Van ilinde ki gece kulübü ve eğlence mekanlarında hatta büyük otellerin yapmış olduğu kapsamlı programlara katılan İran vatandaşları hem birkaç saat uzaklıkta hemde farklı bir ülkede olmanın verdiği değişiklik ile bol bol eğlenerek 2019’a veda ettiler. 2020 yılı için bir umut olması dileği ile tüm gece eğlencenin dibine vurdular.

7 BİN 500 KİŞİYE GÖREV VERİLDİ

Van ilinde yapılacak olan 2020 yılı için kutlamalar ve şenliklerde kötü olayların yaşanmaması için emniyet güçleri ekipleri denetim ve kontrollerini sürdürdü. Tüm il genelinde yaklaşık 2.500 polis ve 5000 jandarma görev yaptı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir