1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Valiliği’nde ası toplantısı

Van Valiliği’nde ası toplantısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında düzenlenen aşı koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Van Valiliği Ali Paşa Salonunda aşı koordinasyon toplantısına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez , Van Vali Yardımcı Ömer Faruk Canpolat, Başkale Kaymakamı Asım Solak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Van Valiliği Ali Paşa Salonundan katılırken, Van ilçe kaymakamları ise zoom üzerinden bağlandı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, normalleşme için aşının önemine dikkat çekerek, aşının gündemin ilk maddeleri arasında yer aldığını vurguladı.

Aşılamada daha iyi seviyelere ulaşmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını anlatan Vali Bilmez, şunları kaydetti:

“Aşı yapıyoruz ama istediğimiz orana ulaşamadık. Herkes aşı olmalı. Bugün itibariyle birinci ve ikinci doz olarak yapılan aşı sayımız 277 bin civarında. Sağlık ekiplerimiz yoğun bir çalışma yürütüyor. Birçok yerde mobil ekipler, çadırlar kuruldu. Aile sağlık merkezlerimiz, hastanelerimiz aşı yapıyor. Gerekirse vatandaşlarımızın ayağına kadar gideceğiz. Hedefimiz günlük 15 bin doz aşı yapmak. Bu konuda ilçe kaymakamları, muhtarlar, imamlara büyük görev düşüyor. Sağlık ekiplerine destek verilmeli ve onlar motive edilmeli. Aşıda yaş sınırlaması 30’a düştü. 30 yaş üstü tüm vatandaşlarımız mutlaka aşı yaptırmalı. Hep birlikte mücadele ederek bu salgından kurtulabiliriz.”

Toplantı karşılıklı soru cevaplarla son buldu.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Valiliği’nde ası toplantısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir