1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Bilmez’den çığ bölgelerinde inceleme

Vali Bilmez’den çığ bölgelerinde inceleme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van-Çatak karayolu Elmacı Mahallesi ile Yapılı Mezrası yoluna düşen çığ bölgelerinde ekipler tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Van’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından Çatak ilçesi Elmacı, Bilgi, Korolu Mahalleleri ile Çatak-Bahçesaray karayolu üzerindeki Yapılı Mezrası ve Yukarı Narlıca Mahallelerinin yollarına çığ düştü.

Kar yağışı ve soğuk havaya rağmen, çalışmaların yapıldığı çığ bölgesine giden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, Van-Çatak karayolunun düşen çığlar nedeniyle 3 gündür ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin bölgede aralıksız çalıştığını belirten Vali Bilmez, “Ekiplerimiz yoğun bir şekilde zor şartlara rağmen çalışmalarını yürütüyor. Dün gece bu bölgede hava sıcaklıkları zaman zaman eksi 35 dereceye kadar düştü. İş makinelerimizin çoğu dondu. O yüzde sabah buradaki makinelerle başlayamadık, ilden başka iş makineleri bölgeye gönderdik. Yapılan çalışmalar sonrası Van-Çatak yolu Elmacı bölgesindeki çığ temizlenerek yol kontrollü olarak trafiğe açıldı” dedi.

Buradan Çatak-Bahçesaray karayolu Yapılı Mezrası yoluna düşen çığ bölgesine giden ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Bilmez, çığın temizlenmesi sonrası ekiplerin 41 kişinin hayatını kaybettiği çığ bölgesine ulaşmaya çalışacağını ifade etti.

32 kişilik profesyonel ekibin hazır bekletildiğine dikkat çeken Vali Bilmez, şöyle konuştu:

“Ulaşım sağlanır sağlanmaz ekiplerimiz çalışmaya başlayacaklar. Alanda hava koşulları uygun, ancak bölgeye ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Yol güzergahındaki çığlar temizlenirse yol çok hızlı bir şekilde açılır ve çığ bölgesine ulaşarak itfaiye erini arama çalışmaları başlatılır. Öte yandan özellikle Çatak bölgesi çığlar açısında büyük bir risk teşkil ediyor. Zorunlu olmadıkça kimsenin bu ara yola çıkmaması, çıkanların da trafik, jandarma ve karayollarının uyarılarına dikkat etmeleri gerekiyor.”

Ayrıca ulaşımda yaşanan olumsuzluklardan dolayı ilçede kalan bazı vatandaşlar ise, zorunlu sebepleri olduğu gerekçesiyle çığ bölgesinden güvenli bir şekilde geçirilerek araçlarla Van’a gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Bilmez’den çığ bölgelerinde inceleme
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin