1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Bilmez, YYÜ öğrencilerinin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oldu

Vali Bilmez, YYÜ öğrencilerinin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencilerinin mezuniyet mutluluğuna ortak oldu.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine koronavirüs tedbirleri nedeni ile sadece Van YYÜ yönetimi ve senato üyeleri katılırken, öğrenciler ve veliler video konferans yöntemi ile bağlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet törenine video konferans yöntemi ile katılan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Vali Bilmez, yaptığı açıklamada “Gençlerimizi sanal alemde de olsa bir mezuniyet töreni ile bir araya getirdikleri için rektör beye ve yönetimine gençler adına teşekkür ediyorum. Van YYÜ, öğrencileri ile bütünleşmiş bir üniversitemizdir. Gençlerimiz hayatını ötelemesin. Hayattaki en önemli şey ömür haznenizdir. Hiçbir şeyi geri getirme şansınız yok. Hayata atılmayı, hayatınızı yaşamayı, sorumluluklarınızı yerine getirmeyi, hayallerinizi gerçekleştirmeyi ötelemeyin. Bugününüzün, dostlarınızın ve ailenizin kıymetini bilin. Kendinize yön çizmeye çalışın, yaşamınızla sizden sonraki gençlere örnek olmaya çalışın. Bütün hayallerinizin gerçek olmasını diliyorum. Hem iş hem de normal hayata atılmada, aileniz ve toplumla iletişimizde Allah yardımcınız olsun. Yeni eğitim ve öğretim döneminde tercih yapacak öğrencileri ilimize bekleriz, ilimiz yaşanılır bir kenttir” dedi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise Üniversitenin 38’inci yılında çok farklı bir mezuniyet töreni heyecanı yaşadıklarını belirterek, sıra dışı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Bir yandan olağanüstü koşulları yönetmeye çalışırken bir yandan da hayatı geciktirmeden sorumlulukları yerine getirmeye çabaladıklarını dile getiren Rektör Şevli, “Van YYÜ olarak çok kapsamlı bir online mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz. Bu mezuniyet töreni ile siz kıymetli mezunlarımız da tarihte bir ilke imza atmış oluyorsunuz. Yaşanan küresel salgın süresinde işbirliğinin, çözüm odaklı olmanın ve dünyaya sahip çıkmanın ne anlama geldiğini bir kez daha görüyoruz. Siz gençlerimizle birlikte teknolojiyi kullanarak bu yeni dünyayı oluşturma ve yaşatma gücümüzü birlikte geliştireceğimize inanıyorum. Bugün Covid-19 salgını süresince sizlerde canla başla çalışarak bu mezuniyetin haklı gururunu yaşıyorsunuz” dedi.

Öğrenciler adına Kader Karakurt’un, veliler adına İlyas Karakurt’un ve Öğrenci Konseyi adına Saliha Değer’in birer konuşma yaptığı mezuniyet töreninde fakülte ve yüksekokul birincilerinin duygularını paylaştığı videolar da gösterildi.

Yaş Kütüğüne plaka çakılmasının ardından Van YYÜ Senato Üyeleri öğrenciler adına kep attı. Tören toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Bilmez, YYÜ öğrencilerinin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin