1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Üst Geçit Yetersizliği! Van’da ‘Deli Dumrul’ köprüsü!

Üst Geçit Yetersizliği! Van’da ‘Deli Dumrul’ köprüsü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşlar merdivenlerde çaresiz kalınca çözümü yoğun trafiğin bulunduğu caddeden geçmekte arıyor. Bu üst geçitler ise vatandaşlara ‘Deli Dumrul’ hikayesini anımsatıyor.

Van’da vatandaşların yoğun trafikten geçmesini önlemek ve tehlike yaşamaması için yapılan üst geçitler, proje aşamasındaki yetersizliklerden dolayı vatandaşlara zorluk çıkarıyor. Hasta, yaşlı ve engellilere göre tasarımı yapılmayan üst geçitlerde asansör bulunmazken, vatandaşlar merdivenleri çıkmanın zor olacağından dolayı alternatif yolları tercih ediyorlar.

Üst Geçit için Can Pazarlığı

Van Bölge Hastanesi karşısında inşa edilen üst geçitte de maalesef benzer sorunlar dikkatimizi çekiyor. Toplu Taşıma araçlarından caddenin diğer tarafında inen yaşlı, hasta ve engelli insanlar üst geçitleri asansör olmadığı için kullanamadığından yoğun akan trafikte içeren hareketler ile yolun karşısına kendisini atmaya çalışıyor. Durum bu olunca hastaneye iyileşmek için gitmek isteyen vatandaşlar yoğun trafiğin arasında can havliyle kendilerini yolun öbür kıyısına atmaya çalışıyor. Resmen yaşam mücadelesi veriyor.

Üst Geçit İstiyoruz!

Türkiye’nin hangi köşesine giderseniz gidin yeni yapılan bütün üst geçit köprülerinde asansör detayı düşünülürken Van’da yapılan üst geçit köprülerinde neden bu detayın gündeme gelmediği vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. Modern şehirleşme vizyonu tüm kentlere yoğun bir şekilde yaşanırken Van’da neden eski çağdan kalma merdivenli ve çok yorucu üst geçit projesine imza atıldığına anlamlı bir cevap aranıyor. Van halkı belediyede ki yetkililerden, büyük bir kitleyi doğrudan etkileyen bu önemli sorun için basın açıklamasını istiyor.

“DELİ DUMRUL KÖPRÜSÜ” Benzetmesi

Van’da bulunan üst geçitlerin yetersizliğinden ötürü kullanılamaması herkese, dillere pelesenk olan “Deli Dumrul Hikayesi”ni anımsatıyor. Herkesin bildiği üzere hikayede “Deli Dumrul” isimli karakter bir köprü inşa ediyor ve geçenden otuz üç akçe köprüyü kullanmayandan ise kırk akçe para alıyordu. Hikayedeki deli dumrul köprüsüne benzetilen üst geçitler için vatandaşlar hızlı bir cevap bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üst Geçit Yetersizliği! Van’da ‘Deli Dumrul’ köprüsü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin