1. Haberler
  2. Nedir ?
  3. Mouse Hakkında İlginç Bilgiler

Mouse Hakkında İlginç Bilgiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mouse, günümüzde bilgisayar kullanımının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Mouse nedir?, mouse nasıl bulundu gibi soruların cevaplarına bakmadan önce, mouse hakkında ilginç bazı bilgileri keşfetmeye ne dersiniz? İşte mouse ile ilgili dikkat çekici bazı gerçekler:

İlk mouse’un ismi, “Wooden Mouse”du: İlk mouse 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından icat edildi ve “Wooden Mouse” olarak adlandırıldı. Bu fare, döneminde diğer farelere nazaran oldukça büyük ve ahşaptan yapılmıştı.

“Click” terimi: Mouse üzerindeki sol tuşa bastığınızda duyduğunuz ses “click” olarak adlandırılmaktadır. Bu isim, mouse’un sol tuşuna bastığınızda çıkardığı sesin benzetilmesiyle oluşmuştur.

İlginç mouse tasarımları: Günümüzde sıradan farelerin yanı sıra oldukça ilginç ve yaratıcı fare tasarımları da bulunmaktadır. Örneğin, hamburger şeklinde fareler, araba tasarımlı fareler ve hatta Pokemon karakterlerine benzeyen fareler üretilmiştir.

En hızlı mouse kullanıcısı: 21. yüzyılın hızlı mouse kullanıcısı Jens Galschiøt’tur. Galschiøt, 2013 yılında sadece 10 saniyede 1.055 fare tıklaması yaparak Guinness Dünya Rekoru kırmıştır.

Mouse’un kuyruğu neden var?: İlk olarak fareleri taklit etmek için tasarlanan mouse’un altında bulunan kuyruk, 1999 yılından itibaren teknolojinin ilerlemesiyle beraber fazla bir işlevi olmadan kalmıştır.

Bu ilginç bilgilerin yanı sıra, mouse’un tarihçesi ve teknolojisinin geleceği hakkında da daha fazla detay öğrenmek için blog yazımızı takip etmeye devam edin!

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Mouse Hakkında İlginç Bilgiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir