1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Mobil Trafik Eğitim Tırı Van’da

Mobil Trafik Eğitim Tırı Van’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü “Mobil Trafik Eğitim Tırı” Van’da.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kente gelen eğitim tırı, Van Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde faaliyetine başladı.

Kentteki bin ilkokul öğrencisine yönelik iki günlük program çerçevesinde, tır içinde teorik, açık alanda ise uygulamalı eğitimler verilecek. Etkinliklerin ilk gününde tırdaki mobil sınıfta eğitim gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda polis eşliğinde akülü araç kullandı. Uygulamalı eğitimde, öğrenciler trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

Düzenlenen programa katılan Van Valisi Ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mobil Trafik Eğitim Tırı’nın bölgeyi dolaştığını söyledi.

Tırın Anadolu’da çocukları bilgilendireceğini belirten Van Valisi Ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “İki gün boyunca çocuklara trafik eğitiminin verilmesi ve çocukların trafik dedektifi olmaları, anne babaların araç kullanırken kuralara uymaları hususunda bilinçlendirme çalışması yapılacak. Sürücülerin çocuklar sayesinde kurallara daha çok uyacağını umuyorum.” diye konuştu.

Van Valisi Ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, daha sonra Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve  Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile birlikte çocuklara kırmızı düdük ve trafikçi kartlarını teslim etti.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Mobil Trafik Eğitim Tırı Van’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir