1. Haberler
  2. Van Haber
  3. İtfaiye eri törenle toprağa verildi

İtfaiye eri törenle toprağa verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van-Bahçesaray karayolunda meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, çığ felaketinde kar altında kalan İtfaiye eri Mehmetcan Daşdemir’in cansız bedenine ulaşıldı.

Van-Bahçesaray karayolunda 4-5 şubat 2020 tarihinde meydana gelen çığ felaketinde aralarında askerler, güvenlik korucuları, itfaiyecilerin de bulunduğu 41 kişi hayatını kaybederken, itfaiye eri Mehmetcan Daşdemir kar altında kaldı.Olumsuz hava koşulları ve çığ tehlikesi nedeniyle bölgede çalışmalara ara verilirken, havaların düzelmesi üzerine karayolları ekipleri çığ bölgesine kadar yolu kardan temizleyerek açtı.

Yolun açılmasının ardından, teknik heyetin yaptığı inceleme ve değerlendirme sonrası AFAD ve karayolları ekipleri çığ bölgesinde Mehmetcan Daşdemir’i aramaya başladı.Yapılan arama çalışmalarında bugün 28 yaşındaki itfaiye eri Daşdemir’in cansız bedenine ulaşıldı. Adli tıp kurumunda yapılan işlemlerin ardından Daşdemir’in cenazesi ailesine teslim edildi. Daşdemir’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mezarlığına getirildi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili’in de katıldığı törende kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda bir süre taşınan Daşdemir’in cenazesi Akköprü Aile Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Vali Bilmez, cenaze töreninin ardından, Tuşba ilçesindeki Ümmet Camiinde İtfaiye Eri Mehmetcan Daşdemir için kurulan taziyeye geçti. Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, burada Daşdemir’in aile ve yakınlarına başsağlığı diledi. (Haber Kaynağı: Van Valiliği)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İtfaiye eri törenle toprağa verildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin