1. Haberler
  2. Van Haber
  3. İran’lı Turistlerin Yeni Rotası Çatak

İran’lı Turistlerin Yeni Rotası Çatak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’dan Çatak’a gelen turizm acente yetkileri ve İranlı Turistler Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan’ı makamında ziyaret etti. Çatak turizminin gelişmesinde birçok çalışma yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İran’dan gelen “ARMAN SAFAR” turizm acente yetkilisi Neda Arman ve İranlı turistler ile bir araya geldi. Başkan Şeylan ve İranlı misafirler İlçenin güzellikleri ve turizm değerleri hakkında istişarelerde bulundu.

Başkan Şeylan yaptığı açıklamada;

“Turizmde önemli değerleri olan bir ilçeyiz ama bunu bu güne kadar ortaya koyabilmiş değiliz. İlçemizin kalkınması için turizm potansiyelimizi arttırmaya ihtiyacımız var. İran’da bulunan acentelerin Çatak ile ilgilenmeleri bizim için önemli bir adım. Hedefimiz Çatak’ın güzelliklerini turistlerle buluşturup hareketliliği arttırmak. Çatak Belediyesi olarak Daha fazla İranlı turist ağırlamak için, İran’a giderek oradakilere İlçemizin güzelliklerini tanıtıp davet edeceğiz. Bugün burada başlayan işbirliğinin hızlı ilerlemesini ve iyi noktalara gelmesini temenni ediyorum.

Çatak Belediyesi olarak ilçemizin terör ile değil, Tarihi, Kanispi Şelalesi, cevizi, Balı, Kırmızı benekli Alabalığı, Türkiye’nin en uzun ikinci parkuruna sahip Çatak Çay’ında Rafting sporu ve doğal güzellikleri ile önemli bir turizm ilçesi yapmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.’’ dedi.

Çatak-İran arasında ciddi bir turizm atağı başlatmayı hedefliyoruz

Çatak’a ikinci gelişi, bazı tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı bulduklarını kaydeden turizm acente sahibi Neda Arman, Çatak’a hayran kaldıklarını ifade ederek,

“Çatak-İran arasında ciddi bir turizm atağı başlatmayı hedefliyoruz. Reklam ve Tanıtım konusunda çalışma arkadaşlarımın hazırladıkları projeler sayesinde İran’dan Çatak’a turlar düzenleyeceğiz ve bunu arttıracağız herkes buraya gelmek isteyecek, çünkü burası adeta cennetten bir yer, İlk getirdiğim ekip çok memnun kaldı. Ve onlarda sosyal medya hesaplarından çevrelerine buraya gelmelerini tavsiye etti. Başkan Şeylan’a, Çatak Belediyespor Rafting ekibine Esnaflara ve vatandaşlara göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyorum Başkanımızı ve Ekibini İran’a bekliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İran heyetine, Başkan Şeylan ziyaretin anısına Çatak İlçesine özgü Şehzade Kelebeği tablosu hediye etti. İranlı misafirler ilçenin doğal güzelliklerini dolaşıp, Rafting yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran’lı Turistlerin Yeni Rotası Çatak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin