1. Haberler
  2. Nedir ?
  3. İlluminati Nedir? İlluminati Nasıl Oluşmuştur?

İlluminati Nedir? İlluminati Nasıl Oluşmuştur?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlluminati nedir? Latince illuminatus kelimesinden gelen illuminati, aydınlanmış insanlar anlamına gelmektedir. Bu topluluk, batıl inanç, dinin sosyal hayat üzerindeki etkisi, ön yargılar gibi inanışlara karşı ortaya çıkmıştır.

İlluminati Nasıl Oluşmuştur?

1776 yılında ilk kez açığa çıkan illuminati, masonluktan ilham almıştır. Kurulduğunda yalnızca 5 üyesi bulunmaktaydı. 1 yıl içerisinde bu üyeler binlerce kişiye ulaştı. Masonluk da olduğu gibi bu grupta gizlilik esası ile faaliyetlerini sürdürmüştür.

İlluminati Kartları Nedir?

1995 yılında illuminati kartları basılmıştır. Bu kartlar içerisinde önemli bilgilerin olduğuna inanılmaktadır. Hatta ikiz kule saldırılarının bu kartlarda olduğu iddia edilmektedir.

İlluminati Ne Tür Faaliyetler Yürütmektedir?

İllüminati her zaman güçlü olmak isteyen bir gruptur. Örgüt üst düzey yöneticileri her yıl yuvarlak masada toplanmaktadır. Bu bir tür konseydir. Örgütün maddi kaynağa ihtiyacı vardır. Bu nedenle içerisinde daha çok zengin ve ünlü kişiler almak istemektedir. Liderler hep en zengin olanlardan seçilmektedir.

İlluminati Ne Tür Sembolleri Bulunmaktadır?

İllüminati örtünün çok sayıda sembolü ve simgesi bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde ifade edilmektedir.

  1. Pentagram

Pentagram hem satanizm hem de illuminati sembolüdür. İşaretin ne ifade ettiği bilinmemektedir. Köşelerinin ruh, ateş, toprak, su ve havayı simgelediği düşünülmektedir.

  1. 666

İllüminati sembolü de olan 666 aynı zamanda satanizm ve şeytanın da simgesidir.

  1. Baphomet

İlluminati sembollerinden bir tanesi sayılan baphomet, tapınak şövalyelerinin Tanrısı sayılmaktadır. Bu sembolün alt tarafı erkek, üst tarafı kadındır.

  1. Tek Göz ve Piramit

İlluminati simgeleri arasında tek göz ve piramitte bulunmaktadır. Bu simgeler bazen bir arada kullanılırken, bazen ayrı ayrı da kullanılabilmektedir. İlluminatinin bu simgesi bazı sanatçıların aksesuar ve kıyafetlerinde de bulunmaktadır. bu sanatçıların Lady Gaga, Madonna, Paris Hilton, Rihanna, Shakira, Beyonce gibi çok ünlü isimler olduğu söylenmektedir. Fakat bu ünlüler illuminati örgütü içerisinde olduklarını saklamaktadır. Örgüt işlevleri gizli yürüttüğü için dışarıda bu örgütün üyesi olduğunu kimse söylememektedir. Bu sanatçıların kıyafet ve aksesuar olarak illuminati simgeleri kullandıkları bilinmekte ve bu nedenle de bu örgütün üyesi oldukları düşünülmektedir.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
İlluminati Nedir? İlluminati Nasıl Oluşmuştur?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir