1. Haberler
  2. Van Haber
  3. İçişleri Bakanı yeni yıla Van’da girdi

İçişleri Bakanı yeni yıla Van’da girdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yıla Van’ın Çatak ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçeleri arasındaki Kato Jirka bölgesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığında girdi.

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Bakan Soylu, buradan helikopterle Çatak ile Beytüşşebap arasında Kato Jirka bölgesinde yaklaşık 3 bin rakımda bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi Komutanlığına geldi.

Askerlerle sohbet ederek moral veren ve yeni yıllarını tebrik eden Bakan Soylu, üs bölgesindeki kuleler ve yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.Bakan Soylu, yeni yıla girilen ilk dakikalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, bulundukları bölge hakkında bilgi verdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin “Vatanımız ve şanlı bayrağımız için burada hazırız” ifadesini kullandı.

Üs bölgesi ziyaretinde Bakan Soylu’ya Vali Bilmez ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin’in yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ da eşlik etti.

Geceyi üs bölgesinde geçiren Bakan Soylu Vali Bilmez ve beraberindekiler, yeni yılın ilk kahvaltısını da burada askerlerle yaptı.

Bakan Soylu, yılın ilk sabahında üs bölgesinde komutanlardan bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Çaldıran ilçesindeki Yaşkütük Jandarma Karakol Komutanlığının 3,5 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Tavşantepe Üs Bölgesine geçen Bakan Soylu, Vali Bilmez ve beraberindekiler helikopterle havadan incelemelerde bulundu.

Üs bölgesinde görev yapan jandarma personeli tarafından karşılanan Soylu, Tendürek Dağı ve çevresindeki son duruma ilişkin komutanlardan bilgi aldı.

Bakan Soylu, üs bölgesindeki barınma alanlarını da inceledikten sonra, Van’da inşaatı tamamlanan yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının helikopter pistine indi. Binada incelemelerde bulunan Bakan Soylu, yetkililerden bilgi aldıktan sonra Edremit İlçesindeki 112 Acil Çağrı Merkezine geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 112’nin çalışma sistemi hakkında bilgi aldıktan sonra moderatöre geçerek çağrı karşıladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin bu ziyaretin ardından Van programını tamamlayarak ilden ayrıldı.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
İçişleri Bakanı yeni yıla Van’da girdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir