1. Haberler
  2. Nasıl Yapılır ?
  3. Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook canlı yayın nasıl yapılır? Facebook’ta yeni güncellemeler sonrasında canlı yayın yapmak imkanlı hale gelmiştir. Canlı yayın ücretsiz şekilde Facebook üzerinden gerçekleşmektedir. Bu uygulama ile canlı yayın yaparak para kazanma imkanı da bulunmaktadır.

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

  1. Canlı yayın yapmak için öncelikle farklı bir uygulamanın da indirilmesi gerekmektedir. Bu uygulamalara örnek olarak Open Broadcaster Software ve Stream OBS verilebilmektedir.
  2. Bu uygulamalardan herhangi biri kurulduktan sonra https://www.facebook.com/live/create adresine girilmelidir.
  3. Söz konusu adrese girdikten sonra Facebook e-posta ya da telefon numarası, ardından da şifre girerek sosyal medya platformuna giriş yapmak gerekmektedir.
  4. Daha sonra canlı yayın oluştur butonuna basılmalıdır.
  5. Canlı yayın oluştur butonundan sonra yayının nerede paylaşılması istendiği sorulmaktadır. Canlı yayının kayıt altına alınıp, her zaman kalmasını istiyorsanız sabit yayın anahtarını kullan seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu seçenek seçilmediğinde yayın sona erdikten sonra kendiliğinden gitmektedir.
  6. Yayın yazılımının ayarlarına sunucu internet adresi yani URL’si, yayın anahtarı ya da sabit yayın anahtarı kopyalanmalıdır.
  7. Kopyalanma işleminden sonra kodlayıcıdan video yayının başlaması için bir ön işleme ekranı görünecektir.
  8. Burada bir açıklama, bir başlık ve video oyunu etiketi yaptıktan sonra canlı yayına geç ya da planla seçeneklerine tıklayarak yayını gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook Canlı Yayın Hedef Kitlesi

Facebook’ta canlı yayın sırasında sizi seyreden insanlar yorum ya da ifade bırakabilmektedir. İnsanlarla etkileşim halinde olmak istiyorsanız bu yayınlara yanıt yazabilir ya da yayın sırasında sesli olarak da yanıtlayabilirsiniz. Hedef kitleniz içerisinde insanları seçerek canlı yayını yalnızca onlar için de yapabilirsiniz. Canlı yayın tamamlandıktan sonra eğer sabit yayın anahtarı işaretli ise yayın nerede paylaştıysanız orada kalmaktadır.

Facebook Canlı Yayını Gömme

Facebook’ta canlı yayın yapıp, daha sonra bu yayını farklı bir internet sitesine gömebilirsiniz. Bunun için hangi sayfada paylaşmak istediğinizi seçmeniz yeterlidir. İnternet sitesine yayını kopyalayıp yapıştırmak için HTML kodu almak gerekmektedir. Bu da Facebook sağ alt kısmında yer alan </> simgesinden gerçekleştirilebilen basit bir işlem olmaktadır.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin