1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı

Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Erciş İlçesi’nde İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar için Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı;

Düzenlenen törene Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU, Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Suat ARSLAN, Erciş İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Onur AKYÜZ, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Vekili İsmail AYDEMİR, Kızılay Erciş Şube Başkanı Kurbani ÖZDAŞ, İlçe Protokolü, Kızılay çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Erciş'te Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı
Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı

Törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç YILMAZ; “Bir yandan deprem bölgesinde toparlanma aşamasındaki kardeşlerimizi görüyoruz, bir yandan yüreğimiz Gazze için atıyor. Kızılay, yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren bir köprü. Sosyal destek merkezleri de iyilik yapanlar ile iyilik yapılanları bir araya getirecek, daha fazla iyiliğe vesile olacak yerler. Merkezlerimizin çok daha fazla iyiliğe, yardıma ve daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmaya vesile olmasını ümit ediyorum. Köyden hastaneye gelen kadınlarımız, çocuklarımız, merkezimizde çorbalarını içecek” dedi.

Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU ise yaptığı konuşmada; ‘’Dünyanın her yerinde mazlum ve mağdurların yardımına koşan merhamet çınarı Kızılay, Osmanlı’dan günümüze devletinin güçlü kurumu, milletinin umut kaynağı olmuştur. Kızılay; yangın, deprem, sel ve diğer afetlerde hiç kimseyi geride bırakmayarak, ayrım yapmadan; dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin yardıma koşmuştur, merhamet elini de her zaman uzatmaya devam edecektir.
Bu noktada ilçemizde özellikle 2011 Van Erciş Depremi sonrası faaliyetlerini etkin olarak gördüğümüz Kızılay tamamen gönüllü desteği ile sağlık, eğitim, afet, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza desteğini her zaman göstermekte ve sürdürmektedir. Pandemi sürecinde İlçe Kaymakamlığımız ve Erciş Kızılay ile ortak olarak aşevinden daha önce sıcak yemek verdiğimiz aile sayımız 3000’leri bulmuştur. Şuan da 102 mahallemizde Erciş Kaymakamlığımız ve Erciş Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokolle günlük 1200 ihtiyaç sahibi kişiye Aşevimiz aracılığıyla yemek dağıtımı yapılmaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından içinde sosyal market, aşevi, giyim mağazasının bulunduğu merkezimizin açılışı dualarla yapıldı.
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Erciş’te Kızılay Sosyal Destek Merkezi Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir