1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Van 7. Olağan Kongresi için Van’a geldi.

Van Ferit Melen Havalimanında Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin organize edildiği Van Atatürk Şehir Stadyumu’na geçti.

Burada vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine İzmir’de yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’deki depremde 26 can kaybı, 885 yaralı, 15 yoğun bakımda olan hasta bulunduğunu ifade etti ve İzmir ile depremin hissedildiği şehirlerde yaşayanlara “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Depremden hemen sonra Devletin tüm imkanlarıyla İzmir’de olduğunu belirterek, “Tüm bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz, kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD’ımız, hep birlikte imkanlarımızla İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. Enkaz kaldırma ve depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olunması faaliyetleri eksiksiz yerine getirildi. Ülkenin en doğusundan en batısına tehlikeli bir deprem kuşağı altındayız. Şehirleri bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısı, afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşanıyor” dedi.

Van’ın bu acıları en derinden yaşayan şehirlerden biri olduğunu, 9 yıl önce Van’ın Erciş ve Edremit ilçelerinde meydana gelen depremlerde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 4 binin üzerinde kişinin yaralandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’ın belki de ülkede, bu çapta bir yıkımın, bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biri olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’da deprem sonrası 25 bin 172 konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis ile 2 bin 325 ahırı inşa ederek sahiplerine teslim ettik. Ocak ayında yaşanan depremin ardından Malatya’da 5 bin 24 ve Elazığ’da 18 bin 868 konutun önemli bir kısmını bitirdik, kalanlarını da depremin yıl dönümüne kadar tamamlamış olacağız. İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza da inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Bugün bir kez daha Van’da olmanın, Vanlılarla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Erdoğan, Van’ı ve tüm ilçelerini selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongredeki konuşmasının ardından Valiliğe geçerek Vali Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti.

Valilik önünde karşılanan ve polis mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik makamında Valilik Şeref Defterini imzalayıp bir süre Vali Mehmet Emin Bilmez ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Valilik ziyareti sonrası Van programını tamamlayarak ilden ayrıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van ziyareti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir