1. Haberler
  2. Nedir ?
  3. Çiftlik Bank Nedir? Çalışma Sistemi? Saadet Zinciri?

Çiftlik Bank Nedir? Çalışma Sistemi? Saadet Zinciri?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftlik Bank, Mehmet Aydın isimli şahıs tarafından kurulmuş olan bir şirkettir. Bu şirketin merkezi ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktadır. 2016 yılının Ağustos ayında kurulan şirket, “Çiftlik Bank Sizin Markanız” sloganı ile adını duyurmuştur.

Çiftlik Bank, Facebook’a ait olan FarmVille oyununa benzer bir oyun odaklı çalışmaktaydı. Bu oyuna üye olan kişiler ise, birçok çeşitte hayvan satın almaktaydı. Satın alınan bu hayvanların, yem gibi ihtiyaçları da giderilmekteydi.  1 yıllık ömre sahip olan çiftlik hayvanlarını yetiştirerek oyuncuların para kazanacağı beklentisi oluşturulmuştu.

Bu oyun, yalnızca sanal ortamla sınırlı kalmamaktaydı. Şirket sahipleri, satın alınan bu hayvanların açılan gerçek çiftliklerde tutulduğunu iddia etmekteydi. Bu çiftliklerde üretimi yapılan ürünlerin ise, satışa sunulduğu bildiriliyordu. Yüksek oranda da kar elde edileceği ifade edilmekteydi.

Çiftlik Bank’ın Çalışma Sistemi

Çiftlik Bank sistemi, İnternet üzerinde yer alan sanal bir çiftlik oyunundan oluşmaktaydı. Şirket sahipleri ise, bu yatırımın sanal oyunla sınırlı kalmadığını belirtiyordu. Oyuncular, yatırdıkları para çerçevesinde çeşitli çiftlik hayvanları satın alıyordu. Düzenli olarak bakımı yapılıp yetiştirilen bu hayvanlar, gerçek para kazanmanın bir aracı olarak gösteriliyordu.

Sistemde bulunan hayvanların ömrü,  1 yıl olarak belirtilmekteydi. 1 yıldan uzun süre yaşayabilen hayvanlar da bulunmaktaydı. 1 yıl içerisinde, satın alınan hayvandan yüksek kar elde edileceği iddia ediliyordu. Örneğin; Bu oyun için yapılan 1000 Türk Lirası değerindeki yatırım, 2200 Türk Lirası olarak dönmekteydi. Ancak bu durum, satın alınan hayvanın 1 yıllık ömrünün sonucunda elde edilmekteydi.

Çiftlik Bank Saadet Zinciri

Bu sistem, üyelerin sanal yatırımları doğrultusunda ve saadet zinciri ilkesiyle çalışmaktaydı. Ancak 2018 yılında, kamuoyunda bu sistem ile ilgili haberler çıkmıştır. Şirketin saadet zinciri ile çalıştığı ve bir suç örgütü niteliği taşıdığı açıklığa kavuşmuştur. Bu olaylar sonucunda ise, Çiftlik Bank’ın mal varlığına devlet tarafından el konulmuş ve ilgililer tutuklanmıştır.  Ancak oyunun kurucusu olan Mehmet Aydın, 511 milyon Türk Lirasıyla Uruguay’a kaçmış bulunmaktadır. Aydın, işlediği suçlar nedeniyle kırmızı bültenle aranmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftlik Bank Nedir? Çalışma Sistemi? Saadet Zinciri?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin