1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çatak Kaymakamı Sakarya’dan 19 Mayıs Mesajı

Çatak Kaymakamı Sakarya’dan 19 Mayıs Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıya kutlama mesajı yayımladı.

Bugün; Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan Samsun’da atılan ilk adımın 104. yıl dönümünü bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919 günü, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan esaret altındaki bir geleceği reddederek, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumhuriyetle taçlanacak olan bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür.

Yok edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Atatürk gençliğe duyduğu bu özgüven neticesinde Milli Mücadeleyi başlattığı günü, Türk Gençliğine bir bayram olarak armağan etmiştir.

 

Sevgili Gençler,

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Gençliğe Hitabe” de dediği gibi;

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.” Bundan hareketle, Cumhuriyet’i koruyacak, kollayacak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan sizlersiniz.

 

19 Mayıs tarihinin Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Sizden önceki nesiller inançla çalışarak sizlere büyük bir miras bırakmışlardır. Milletimizin umut kaynağı sizlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyorum. Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu cennet vatanı bırakan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan gençlerimizin ve Aziz Türk Milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Çatak Kaymakamı Sakarya’dan 19 Mayıs Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir