1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çiftçilere Sulama Suyu Desteği

Çiftçilere Sulama Suyu Desteği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çaldıran Belediyesi ekipleri tarafından, sulamaya elverişsiz tarım arazilerini tarıma elverişli hale getirilebilmesi için sulama suyu çalışmalarına başladı.

Yaz mevsimin gelmesi sonrasında tarımsal arazilerin sulanması amacıyla çalışmalara başlayan Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su akışının verilmesinde zorlanılan tarımsal arazilerdeki kanalları temizleme çalışması suya ulaşmasını sağlıyor.

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, yaptığı açıklamada “ amaçlarının tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliği arttırmak olduğunu söyledi. Ensari, “İlçemizin tek geliri çiftçilik ve hayvancılıktır. 2050 rakımlı Çaldıran, tarihinden bilindiği gibi ovası ile ön plana çıkan bir ilçedir. Tarım ve hayvancılığın yoğun yaşandığı bir ilçedir. Tarım ve hayvancılık alanlarında verimliliği arttırmaya yönelik çalışmalar başlatarak, çiftçimizin emeğine katkı sunmayı amaçlıyoruz.

Çiftçilerimiz belediyemizin 0539 552 6901 WhatsApp hattından bizlere ulaşarak sulama kanallarının zaman aşımına uğrayarak toprak dolduğunu bildiriyorlar. Fen İşleri Müdürlüğümüzün teknik ekiplerinin gerekli aplikasyon çalışmalarının ardından su akışının verilemediği tarımsal arazilerdeki kanalları temizleyerek tarımsal arazilerin yeniden suyla buluşmasını sağlıyoruz.  ” Dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçilere Sulama Suyu Desteği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin