1. Haberler
  2. Gündem
  3. Borçlara Yapılandırma Gelecek! Bakan Albayrak’tan Müjde!

Borçlara Yapılandırma Gelecek! Bakan Albayrak’tan Müjde!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borçlara Yapılandırma Gelecek! Bakan Albayrak’tan Müjde! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, çiftçilere güzel haberini duyurarak, Ziraat Bankası’na geri ödemede sorunlarla karşılaşan çiftçiler için borçlarını yüzde 9 faizle uygulayarak 5 yıla kadar yapılandırabileceklerini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sivas şehrinde iş dünyası temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. 2020 senesinde enflasyon ve faizde kalıcı olarak tek haneye düşeceklerini belirten Berat Albayrak, çiftçilere de ferahlayacakları bir müjde verdi. Albayrak, “Ziraat Bankası geri ödeme yaparken sorun yaşayan çiftçiler için borçlarını yüzde 9 faizle 5 yıla kadar borçlara yapılandırma gelecek.” diye belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamaların en başlarında: “2019 senesi beklentilerin çok daha ötesinde bir performansla geride kaldı. Türkiye 2019 senesinin son çeyreğinde yüzde 5 büyüme gösterecek.” dedi.

Türk Lirası %10 Değer Kazandı

“Kur saldırısından bu yana Türk Lirası yüzde 10 değer kazanmış bulundu. 2019 senesinde ise yüzde 0,5’lik pozitif büyümeyi yakaladık. 2020 yılında ise enflasyon ve faizde kalıcı tek haneyi göreceğiz.” diye belirtti.

5 Yıla Kadar Vade

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, çiftçilere güzel haberini duyurarak, Ziraat Bankası’na geri ödemede sorunlarla karşılaşan çiftçiler için borçlarını yüzde 9 faizle uygulayarak 5 yıla kadar yapılandırabileceklerini duyurdu.

“Doğal afetlerden olumsuz etkilenen ve aynı zamanda ekonomik sebepler yüzünden kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan, tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize borçlara yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullandığı kredilerin tümü için önemli bir müjde. Yüzde 9 faiz oranıyla 5 yıla kadar uzun vade istiyorlardı bizden, yeniden vadelendirebilecekler artık. Ziraat Bankası burada önemli bir yük almış olacak ve üreticilerimizin mevcut borçlarının sadece bir tek sezonda edilecek tarımsal gelirlerle ödenmesindeki tüm bu zorluklar göze alınarak, ürün, zamanlama, iklim şartları borçları en az 5 yıllık bir süreçte piyasanın çok çok altında, çok daha düşük bir faiz oranıyla geri ödenmesiyle hepsini rahatlatacak yeni bir yapılanmanın önünü açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Albayrak, bu vade imkanıyla üreticilerin faaliyetlerinin devamının gelebileceğini, sonraki dönemlerde de arazisini yeniden ekime hazır hale getirebilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borçlara Yapılandırma Gelecek! Bakan Albayrak’tan Müjde!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin