1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Bilmez depremden etkilenen Saray İlçesi’ni gezdi

Bilmez depremden etkilenen Saray İlçesi’ni gezdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Saray ilçesinde depremden etkilenen mahalleri gezerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen, Başkale ile Saray ilçelerinde yıkıma sebep olan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, yapılan çalışmalarla depremzedelerin yaraları hızla sarılıyor.

Bu kapsamda yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Başkale’de 8 mahalleyi gezen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, daha sonra Saray İlçesinde depremden etkilenen Turanlar, Koçbaşı, Karahisar, Örenburç, Keçikayası ve Kapıköy mahallerinde incelemelerde bulundu.

Sabahın eken saatlerinde Turanlar mahallesine gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Depremin ilk anından itibaren depremin etkilediği mahallelerde olduklarını ifade eden Vali Bilmez, bunun ülkemizin vatandaşlarına verdiği değerin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Depremde etkilenen mahallelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuşmasında şunları söyledi;

“Vekillerimizle, AFAD, Tarım Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte bugün sizlere ‘geçmiş olsun’ demeye geldik. Buradaki mahallerimiz de depremlerden etkilendi. Sıkıntılarınız bizim sıkıntımız, acılarınız bizim acılarımızdır. Bu depremde biliyorsunuz Başkale ilçemizde 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. 67 vatandaşımız da yaralandı. Tekrar vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bizler depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızın yanında olduk. Çok şükür yapılan çalışmalarla da depremzede vatandaşlarımızın yaraları hızla sarılıyor. Bir yandan da hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Burada sizlere de önemli görevler düşüyor. Sizlerden birlik beraberlik bekliyoruz. Yetkili arkadaşlara lütfen yardımcı olun. Yardımlaşmayla işler daha hızlı yürür ve sorunlar da hızla çözülür. Kısa sürede mağduriyetlerinizi ortadan kaldıracağız.”

Mahalle ziyaretlerinin ardından Kapıköy Sınır Kapısına gelen Vali Bilmez, burada kurulan sahra hastanelerinde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali Bilmez’e ziyaretinde Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve UMKE yetkileri eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilmez depremden etkilenen Saray İlçesi’ni gezdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin