1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Başkan Tanış’tan “Kurtuluş Günü” mesajı

Başkan Tanış’tan “Kurtuluş Günü” mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Tanış, mesajında, Gürpınar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Başkan Tanış, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de günümüzden 105 yıl önce Vanımızda, Gürpınarımızda yazılmıştır. Her türlü imkandan yoksun olmasına rağmen, sinesindeki iman ve hürriyet sevdasından güç alan Milletimiz düştüğü yerden yeniden ayağa kalkmış, korku ve esaretle tarih sahnesinden silinmek istenen bir milleti; adalet, hürriyet ve istiklalin sancaktarı haline gelmiştir. Düşman ister içeriden isterse de dışarıdan, nereden saldırırsa saldırsın, biz millet olarak inancımızdan aldığımız kudret, tarihimizden aldığımız ibret ve dört elle sarıldığımız birlik ve beraberliğimiz sayesinde Allah’ın da izniyle yenilmedik, yenilmeyeceğiz. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası olarak gören ruh, bugün bizlere bağımsız ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşamak imkânını kazandırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Gürpınarlı hemşerilerimin 1 Nisan Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, bizlere bu coğrafyada gururla yaşama imkânı veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Tanış’tan “Kurtuluş Günü” mesajı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin