1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Başkale’de muhtar görevden uzaklaştırıldı

Başkale’de muhtar görevden uzaklaştırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman, mahallesindeki koronavirüslü (Covid-19) hastalarını sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinden gizlediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs ile mücadele aralıksız devam ederken, salgının yayılmaması için yapılan çalışmalara aykırı davrananlar da cezalandırılıyor.

İstanbul’dan 7 Nisan 2020’de gelen ve koronavirüs taşıdığı belirlenen  bir vatandaşın ikamet ettiği Başkale İlçesi Örmetaş mahallesi ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı.Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri de mahallede koronavirüs testlerini yapmaya devam etti. Ancak mahalleye İstanbul’dan gelen başka vatandaşların da olduğu, bu vatandaşların muhtar tarafından mahalledeki karantinanın kaldırılması için saklandığı bilgisi yetkililere ulaştı.

Yapılan çalışmalarla İstanbul’dan gelen diğer isimler sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek test yapıldı. Yapılan test sonucunda 19 vatandaşın daha koronavirüs testi pozitif çıktı.  Bunun üzerine Başkale Kaymakamlığı Mahalle Muhtarı Mikail Duman hakkında ‘görevlilere yanıltıcı bilgi vermek ve görevi ihmal‘ soruşturması başlatarak görevden uzaklaştırdı.

Van Valisi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada “Başkale İlçesi Örmetaş mahallesi muhtarının ihmali mahallede vaka sayısını 20’ye çıkardı. Buradaki muhtarımızın ekiplerimize yardımcı olmadığı gibi, yanıltmaya çalıştığını tespit ettik. Bundan dolayı muhtar hakkında soruşturma açıldı ve görevinden uzaklaştırıldı“ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkale’de muhtar görevden uzaklaştırıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin