1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Bakan Adil Karaismailoğlu Van’da

Bakan Adil Karaismailoğlu Van’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çeşitli açılışlarda bulunmak ve bakanlığının yatırımlarını incelemek üzere Van’a geldi.

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Karaismailoğlu’nu Van Ferit Melen Havalimanında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve partililer karşıladı.

Bakan Karaişmailoğlu, Van programına Edremit Belediyesi tarafından Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yerleşkesine yaptırılan ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan otelin enkazında hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki’nin adının verildiği parkın açılışını yaparak başladı.

Bakan Karaismailoğlu, açılış kurdelesini Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Japonya Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte kesti.

Açılışta konuşan Bakan Karaismailoğlu, Dr. Miyazaki’yi saygıyla andığını belirterek, Türkiye ile Japonya arasındaki kardeşliğe dikkat çekti.

Bakan Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı yatırımlar için gelmiştik. Ama güzel bir hizmetin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edremit Belediyesine böyle hayırlı bir hizmeti Vanlılara kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçinin de bu açılışta bulunması bize büyük mutluluk verdi. Dr. Miyazaki’nin Van’daki kardeşlerimize yardıma koşarken vefat etmesi bize büyük üzüntü yaşatmıştır. Kendisini saygıyla anıyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz deprem kuşağında ve her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bugün 17 Ağustos. Büyük deprem felaketlerinin de yaşanmamasını diliyorum. Dr. Miyazaki parkının Vanlılara hayırlı olmasını, ayrıca Türk-Japon dostluğunun da ilelebet sürmesini diliyorum” dedi.

Büyükelçi Akio ise depremlerde hayatını kaybedenler için dua ettiğini söyledi. Japonya’dan Van’a yardıma gelen Dr. Atsushi Miyazaki’nin unutulmayıp vefa gösterilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Vali Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Karaismailoğlu, bir süre Vali Bilmez’in makamında Van’a yapılacak yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu.

Valilik ziyareti sonrası Ak Parti İl Başkanlığına yürüyerek geçen Bakan Karaismailoğlu, yol güzergahındaki esnafı ziyaret ederek hasbihal etti.

Valilik ziyareti sonrası Gar Müdürlüğü’ne daha sonra Tuşba Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu ardından İskele Mahallesindeki TCDD Feribot İskelesine geçerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Van’da bakanlığı ile ilgili projeler hakkında ilin yöneticileriyle istişarelerde bulunduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, devam eden projeleri bir an önce bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Devam eden projelerimizin bir an önce bitirilmesini ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler planlamayı hedefliyoruz. Van bölgesinde Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde 2002’den beri birçok proje yapıldı, onlarca projemiz bitti. Van’ın gündemini çok fazla meşgul eden Van Çevre Yolu ile ilgili bugün görüşmelerimizi yapıyoruz. İnşallah ciddi ilerlemeler olur. Van, ülkemizin en önemli bölgelerinden biri. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önem verdiği bir bölge. Malumunuz bu salgın sürecinde demiryolunun önemi bir kez daha anlaşıldı. Burada geçen yılki kapasite neredeyse 2 katına çıktı. Burada İran’la olan ticaret şu anda demiryolu ile sağlanmakta. Ülkemize lojistik anlamda çok büyük değer katan bir bölge burası. İnşallah bu artarak devam edecek. Bundan sonra inşallah daha büyük kapasitelere ulaşacağız. Malumlarımız ülkemizde demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılıklar içinde yüzde 4’lerde. Kısa sürede bunu yüzde 10’lara çıkarmayı ve 2025 sonrasında da yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik anlamda bizim en çok önem verdiğimiz konulardan biri demiryolu taşımacılığı. Burası da hem Van’ın hem de İran’ın bağlantısını sağlayan önemli bir iskele. Burada aynı anda iki feribot yükleme yapılabilecek.”

Bakan Karaismailoğlu, İskeledeki incelemelerinin ardından PTT Baş Müdürlüğünü ziyaret ederek 2015 yılında yapımına başlanan Van- Hakkari karayolundaki 2 tüpten oluşan 3 bin 100 metre uzunluğundaki tünele geçti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van milletvekilleri Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın eşlik ettiği Bakan Karaismailoğlu, tünelde yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, tünelin ’32 viraj’ denilen 3 bin 137 metre yüksekliğindeki yolu baypas edeceğini söyleyerek, yapımının devam ettiğini belirtti. Bakan Karaismailoğlu, eski yoldan bölgeye geldiklerini söyleyerek, ”Bu sıkıntılı yolları bir bir aşıyoruz. Kışın kapanan yollar, tünellerin tamamlanmasının ardında artık kapanmayacak. Vatandaşımız rahatça ulaşımını, erişimini sağlayabilecek. Van ve Hakkari illerimiz sınır bölgelerine çok önemli görev üstleniyorlar. Bu yollar hem bütün sınır kapılarımıza çıkıyor hem de illerimizin arasındaki ulaşımı sağlıyor. Ulaştırma ve altyapı projeleri bulundukları yere hayat getiriyor, canlılık veriyor ve sınır ticaretini de artırıyor. Ayrıca turizmi, tarımı ve hayvancılığı geliştirerek ekonomimize önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Tünelin yapımının 2022’ye kadar bitirileceğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

”Van’ın Gürpınar ve Başkale ilçeleri arasında 61 kilometrelik inşaat alanı içerisindeki 3 bin metrelik tünelden bahsediyoruz. İnşallah bu tüneli 2022’ye girmeden bitireceğiz. Vanlıların, Başkalelilerin ve bütün ülkemizin hizmetine sunacağız. Bir taraftan hem ulaşım erişimi sağlarken bir taraftan da mühendislik açısından dünyanın gıpta ile baktığı çok önemli projeleri yapıyoruz. Tünel işleri artık ülkemizde o kadar ilerledi ki; sıradan işler gibi geliyor. O yüzden müteahhitlerimiz, yüklenici firmalarımız, taşeronlarımız büyük bir özveriyle bütün dünyanın en önemli özellikli işlerini yapmaya devam ediyor. İnşallah bu projeler bir bir hayata geçirilecek. Van’ın çok önemli, kangren olmuş projelerine el attık. Önümüzdeki günlerde Van için çok önemli ve güzel gelişmeler olacak. Vatandaşlarımıza hizmet edip, gönlünü kazanacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en güzel işleri yapmanın telaşı içerisindeyiz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tünel incelemesinin ardından Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ve Edremit Polis kontrol noktasını da ziyaret ederek Van programını tamamlayarak ilden ayrıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Bakan Adil Karaismailoğlu Van’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir