1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da TAMP toplantısı yapıldı

Van’da TAMP toplantısı yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İl Risk Azaltma Planı (İRAP) koordinasyon toplantısı yapıldı.

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın deprem ve diğer afetlere maruz kalan bir il olduğunu vurgulayarak, afet müdahale planının önemini dikkat çekti.

Afete müdahalede kurumlar arası koordinasyonun çok önem arz ettiğini belirten Vali Bilmez, zaman zaman bu konuda tatbikatlar yapılacağını ifade etti.

AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, TAMP ile ilgili sunum yaptı.

AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş, TAMP’ın amacının, ilimizin afet öncesi, esnası ve sonrası müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek olduğunu ifade etti.

Sunumda, plan ile afet ve acil durumlarla ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak çalışma grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumluluklarının tanımlandığını dile getiren Müdür Körpeş, “TAMP’ta daha kısa zamanda, daha geniş alanda, daha çok hayat kurtarmak, kaynakların etkin kullanımıyla müdahale çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için planlamalar yapılıyor. Böylece Ekonomik ve sosyal kayıplar en aza indirilerek, kesintiye uğrayan yaşam faaliyetlerinin en kısa sürede normale dönmesi sağlanması amaçlanıyor” dedi.

Toplantı, kurumların TAMP kapsamında yapması gereken görevleri hatırlatılarak  karşılıklı soru cevapla son buldu.

TAMP
TAMP
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da TAMP toplantısı yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir